2019’da Girişimciliğin Odağında Sağlık Teknolojileri Olacak

Son yıllarda girişim anlamında önemli adımların atıldığı Türkiye’de yeni yılda sağlık teknolojileri “Life Science Startups” alanında yapılan yatırımlar ivme kazanacak. Detaylar Haberimizde

Türkiye’de yeni yılda melek yatırımcılığın odağında sağlık teknolojisi girişimleri “Life Science Startups” olacak. Hem Türkiye’de hem de dünyada melek yatırımcılığın yönünü belirleyen Keiretsu Forum’un Türkiye Ofisi Genel Müdürü Esra Talu,  büyük ölçekli kurumsal şirketlerin sağlık teknolojileri girişimlerine artan şekilde ilgileri olduğuna dikkat çekti.

Son yıllarda girişim anlamında önemli adımların atıldığı Türkiye’de yeni yılda sağlık teknolojileri “Life Science Startups” alanında yapılan yatırımlar ivme kazanacak. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de melek yatırımcılığın yönünü belirleyen Keiretsu Forum Türkiye’nin Genel Müdürü Esra Talu, “Sağlık konusunda büyük ölçekli kurumsal şirketlerin sağlık teknolojisi girişimleri ile hem yatırım hem de işbirliği konusunda artan şekilde ilgileri var. Türkiye’deki sağlık teknolojisi girişimleri hem sayı hem de kalite olarak her geçen yıl sürekli gelişiyor” dedi. Bununla birlikte seyahat alanında girişimlerin “Travel Startups” ile bir diğer trend olacağını dile getiren Talu, yapay zeka tarafında ise girişimlerinin teknoloji geliştirme tarafı ile değil ‘ürün-pazar uyumu’ tarafında ciddi başarılar sağlanması durumunda yükselişini sürdüreceğini kaydetti.

“Ortak Yatırım ve Tamamlayıcı Yatırım Artacak”

Girişim alanında bunlar olurken bir diğer taraf olan yatırımcı tarafında da önemli değişimler söz konusu. Esra Talu, 2019 yılında melek yatırımcılık alanında yatırımcı kurumlar arasında “ortak yatırım” (co-investment) ve “tamamlayıcı yatırım” gibi finansal işbirliği modellerin daha da artacağını söyledi.

2019 yılında girişimcilik ekosistemi hakkında da bilgi veren Esra Talu, girişimcilerin zor geçeceği öngörülen 2019’da odağını yerel pazardan uluslararası pazara çevirmesinin önemine dikkat çekti. Talu, “Hem girişim hem yatırım tarafında uluslararası pazarlarla iletişim kurmak ve uluslararası işbirliği kurmak çok kritik bir rol oynuyor. Kurumsal olarak uluslararası boyut kazanmak ve ürün tarafında da küresel müşterilerinin ihtiyaçlarına da hitap etmek çok önemli” diye konuştu

Keiretsu Forum Türkiye kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor