Microsoft'tan Ortadoğu ve Afrika Bölgesi İçin Yapay Zekâ Haritası!

Microsoft, Türkiye’yi de kapsayan Ortadoğu ve Afrika Bölgesi için yapay zekânın haritası niteliğinde bir infografik yayınladı. Çalışma, hızla hayatımızın bir gerçeği haline gelen yapay zekâ teknolojisini yediden yetmişe herkes için anlaşılabilir kılıyor. Detaylar haberimizde..

Microsoft, Türkiye’yi de kapsayan Ortadoğu ve Afrika Bölgesi için yapay zekânın haritası niteliğinde bir infografik yayınladı. Çalışma, hızla hayatımızın bir gerçeği haline gelen yapay zekâ teknolojisini yediden yetmişe herkes için anlaşılabilir kılıyor.

Yapay zekâ görülebilir ya da elle tutulabilir olmasa da,birçoğumuzun hayatına önemli derecede etki ediyor. Günlük hayatın yanı sıra, üretimden sağlığa, finanstan perakendeye kadar birçok alanda kullanılan yapay zekâ teknolojisinin makina öğrenimi, bilgisayar vizyonu, doğal dil işleme, akıllı botlar ve algoritmalar gibi uygulama alanlarının aslında ne olduğu, infografik çalışması ile kolayca anlaşılıyor.

Yapay Zeka İnsanların Yeteneklerini Artırarak Yeni İstihdam Alanları Oluşturacak

Yapılan araştırmalara göre yapay zeka teknolojisinin 2030 yılına kadar global ekonomiye 15,7 trilyon dolar katkıda bulunarak ülke ekonomilerini yüzde 26 oranında büyütmesi bekleniyor. Ayrıca 2021'e kadar 2,9 trilyon dolar iş değeri oluşturup üretkenliği artırarak 6,2 milyar iş tasarrufu sağlayacak. Yapay zekâ hayatımızın bir parçası haline gelirken insanın yerini almaktan çok, yeteneklerini artırarak yeni istihdam alanları oluşturacak. 2,3 milyarlık yeni istihdam yaratacak olan yapay zekâ, gelecek 5 yıl içinde kurumlar ve son kullanıcıların yüzde 50'sinin kullanacağı ürün ve servislere karar verirken göz önünde bulunduracağı bir teknoloji haline gelecek.

Ortadoğu ve Afrika Bölgesi Yapay Zekâya Hazır mı?

Ortadoğu ve Afrika'da yapay zekâ pazarının 2021'e kadar 114 milyon dolara ulaşması bekleniyor. Buna rağmen, oturmuş sistemler ile zayıf altyapı, inovasyonun önündeki en büyük engeller olarak karşımıza çıkıyor. Aynı zamanda yeni teknolojik çözümlere karşı güvensizlik ve yapısal engeller, bölgede yapay zekânın gelişmesine engel oluyor.

Türkiye'nin de içinde bulunduğu Ortadoğu ve Afrika bölgesinde yapay zekânın gelişimi için ülke politikalarının bu teknolojinin erişilebilirliğini artıracak yönde şekillenmesi gerekiyor. Bunun yanı sıra, işletmelerin yapay zekâya yatırım yapması, üniversitelere araştırma konularında verimli bir ortam sağlanması önemini koruyor. Ayrıca Start-Up'ların desteklenmesi ve tüm bu unsurların arasında kurulacak iş birlikleri, yapay zekâ teknolojisini ileriye taşıyacak önemli hamleler olarak öne çıkıyor.

Haberimizi üm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 2.132 kişi okudu.
Kategori: Bilişim / Teknoloji, Uluslararası
Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor