Yöneticinin Kişisel Dönüşümü, İnovasyona Dönüşüyor!

İş dünyasında yeni fikirler üretmek, üretilen fikirleri hayata geçirmek ve çalışanların değişime direnci inovasyon sürecini zorlaştırıyor. Koçlar ve mentorların desteğiyle süreç kolaylaştırılıyor, kişisel, profesyonel potansiyeller en üst seviyeye çıkarılıyor. Detaylar haberimizde..

İş dünyasında yeni fikirler üretmek, üretilen fikirleri hayata geçirmek ve çalışanların değişime direnci inovasyon sürecini zorlaştırıyor. Koçlar ve mentorların desteğiyle süreç kolaylaştırılıyor, kişisel, profesyonel potansiyeller en üst seviyeye çıkarılıyor. 

İnovasyonda başarılı olmak için iş dünyasının liderlerinin bir inovasyon kültürü inşa etmesi ve bu kültürü sürekli olarak teşvik etmesi, gerektiğini söyleyen Avrupa Mentorluk ve Koçluk Kurulu (EMCC) Türkiye Başkanı Evrim Cabbaroğlu; inovasyonun tek seferlik olmadığını, yöneticinin kişisel dönüşümünün zamanla inovasyona dönüştüğünü ifade etti.

"İş Dünyasının Liderleri Bir İnovasyon Kültürü İnşa Etmeli"

Cabbaroğlu; “Üst düzey ve orta düzey yöneticiler, yetenek havuzunda yer alan yöneticilere ve yönetici adaylarına sunulan koçluk ve mentorluk; kişilerin değişim yaşamak istedikleri alanları ve gidecekleri yönü belirlemelerine destek olur. Arzu ettikleri duruma ulaşmalarına ilişkin değişimi başlatmalarına ve sürdürmelerine destek olmayı amaçlar. Kişilerin değişim yaşamak istedikleri alanlar performans, öğrenme ve kendini gerçekleştirme gibi farklı boyutlarda olabilir. Yöneticilerin ihtiyacı ne olursa olsun, koçluğun ve mentorluğun amacı kişilerin kendi kaynaklarının ve potansiyellerinin farkına varmalarına yardımcı olmak, kendi çözümlerini bulmalarına destek olmaktır. Pek çok iş insanı; yeniliklerle mücadelenin zor olduğunu, çalışanların ihtiyaç duyulan değişime direnç gösterdiğini ve sürecin zorlu bir inovasyona dönüştüğünü belirtiyor. İnovasyon değişim anlamına geliyor, genellikle sert ve korkutucu olabiliyor. İnovasyonda başarılı olmak için iş dünyasının liderlerinin bir inovasyon kültürü inşa etmesi ve bu kültürü, sürekli olarak teşvik etmesi gerekiyor, işte tam burada yönetici koçlar ve mentorlar görev alıyor” dedi.

"Süpervizyon Uygulamaları Koçluğun Etkisini Arttırıyor"

Süpervizyon uygulamalarının koçluk ve mentorluk etkisini arttırdığına dikkat çeken Cabbaroğlu “Süpervizyonda müşteri olan mentor ve koçun bize getirdiği konuları ele alırız. Müşteri olan koç ve mentor bizi süreçte; müşterisine, kendisine veya ikisinin arasındaki ilişki dinamiğinde neler olduğunu birlikte keşfetmeye davet eder. Koçun ve mentorun süpervizyon sırasında bizimle nasıl etkileşime geçtiği aslında genel anlamda organizasyonel sistemde nelerin yaşanmakta olduğu konusunda da bize fikir verir” dedi.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 4.444 kişi okudu.
Kategori: İnovasyon, İş Dünyası

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor