Oyun Dünyasına Profesyonellerin Yardımıyla Adım Atın!

“İçinde Oyun Olan Oyun Fuarı” sloganı ile düzenlenen GAMING İSTANBUL, geliştirici konferansları ve profesyonellere yönelik etkinlikleriyle yaratıcı alanlarda çalışmak isteyenlere eşsiz bir fırsat sunuyor. Detaylar haberimizde..

Dijital eğlence ve oyun fuarı GAMING İSTANBUL, 31 Ocak-3 Şubat 2019 tarihleri arasında Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde dördüncü kez kapılarını açmaya hazırlanıyor. 

Türkiye oyun pazarı, 2017’deki 700 milyon dolarlık ihracat miktarını bu yıl 1 milyar dolara çıkartmayı hedeflerken, oyun stüdyolarında gençler için pazarlama, tasarım, programlama, seslendirme, proje yönetimi gibi birçok alanda iş imkânı bulunuyor. “İçinde Oyun Olan Oyun Fuarı” sloganı ile düzenlenen GAMING İSTANBUL, geliştirici konferansları ve profesyonellere yönelik etkinlikleriyle yaratıcı alanlarda çalışmak isteyenlere eşsiz bir fırsat sunuyor.

Her yıl dünyanın en büyük oyun ve donanım markalarını tüketiciler ile buluşturan GAMING ISTANBUL, Türk oyun sektörünün gelişimine de katkıda bulunuyor. Global oyun stüdyolarının yanı sıra yapımcı ve dağıtımcı firmalarının temsilcileri, GIST Geliştirici Konferansı’nda ve GIST B2B Alanı’nda Türk profesyoneller ile bir araya geliyor.

Milyar Dolarlık Oyun Sektörü Çalışanlarını Arıyor

Fuardaki stantların, alışveriş ve eğlence alanlarının yanı sıra, konferanslar ve yatırımcılar için ayrılan alanlar da profesyonelleri ve oyun dünyasına girmek isteyenleri buluşturuyor. 2017’de yüzde 40 büyüyen oyun ihracatıyla, bölgenin gözbebeği haline gelen Türkiye'nin, 700 milyon dolara ulaşan ihracat miktarının bu yıl sonunda 1 milyar dolara ulaşacağı tahmin ediliyor.

Farklı disiplinlerden çalışanları bir araya getiren oyun şirketleri, daha çok karakter tasarımcısı, grafiker, besteci gibi yaratıcı alanlarda çalışanlarla anılsa da, programcı, arayüz uzmanı, pazarlama, halkla ilişkiler, İK gibi alanlarda çalışanlara da ihtiyaç duyuyor.

Bu alanda kendisini geliştirmek isteyen gençleri, GAMING İSTANBUL’daki Geliştirici Konferansları’nda ve profesyonellere yönelik B2B Alanı’nda ciddi fırsatlar bekliyor.

Oyun Dünyasının Profesyonelleri GAMING İSTANBUL’da Buluşuyor

Uluslararası yatırımcıların da ilgi gösterdiği fuardaki GIST Geliştirici Konferansları, oyun dünyasının profesyonellerini buluşturacak. GAMING İSTANBUL’da eğlence ve iş aynı çatı altında bir araya gelecek. 

Bağımsız Oyunlar Ödüllendirilecek

Türkiye’de Küçük ekiplerle büyük başarılara imza atan bağımsız oyun geliştiricilerinin sayıları giderek artıyor. GAMING İSTANBUL, bu yıl ilk kez GIST Bağımsız Geliştirici Ödülleri’ni de düzenleyerek, bu alandaki çalışmalarının kapsamını artıracak. Bağımsız geliştiricilere fuar desteği için başvurular 31 Aralık 2018 tarihine kadar yapılabilecek.

GAMING İSTANBUL hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.gamingistanbul.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 2.133 kişi okudu.
Kategori: Etkinlik
Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor