2018 yılını İnovasyon ve Tasarım Yılı ilan eden Lüleburgaz Belediyesi, Trakya Bölgesi’ndeki girişimcilik ekosistemini güçlendirme hedefiyle yola çıktığı inovasyon, tasarım ve girişimcilik alanlarında çeşitli projelere imza atmaya devam ediyor. Detaylar haberimizde..
2018 yılını İnovasyon ve Tasarım Yılı ilan eden Lüleburgaz Belediyesi, Trakya Bölgesi’ndeki girişimcilik ekosistemini güçlendirme hedefiyle yola çıktığı inovasyon, tasarım ve girişimcilik alanlarında çeşitli projelere imza atmaya devam ediyor.
İnovasyon, tasarım ve girişimcilik alanlarındaki erken aşama teknoloji ve sosyal girişimleri destekleyen Lüleburgaz Belediyesi, Lüleburgaz İnovasyon Merkezi’ni (LİMER) hayata geçirdi. LİMER, girişimci ve girişimci adaylarına hızlandırma programları, ofis, mentor ve network gibi önemli desteklerİ ücretsiz bir şekilde sunuyor. Sürdürülebilir ve inovatif faaliyetler yürütme vizyonuyla hareket eden girişimci ve girişimci adaylarının destekcisi LİMER, bu vesile ile girişimcilik sektörüne yeni oyuncular kazandırıyor. Tüm bunların yanı sıra LİMER’de değerli fikirlerini gerçeğe dönüştürme şansı yakalayan genç girişimciler, geliştirdikleri projeleri MMG 3. Ar-Ge & İnovasyon Zirvesi ve Sergisi gibi etkinliklerde de tanıtma imkanına sahip oluyorlar.
Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisi’nde yer alan LİMER'in 14 Eylül 2018 tarihinde başlattığı ilk girişim hızlandırma programı genç girişimciler tarafından yoğun ilgi gördü. İMER tarafından gerçekleştirilen ilk girişim hızlandırma programında girişimcilik dünyasının temel konularına dair önemli bilgiler edinen katılımcılara, UI/UX, şirket ve marka yönetimi, Android mobil programlama, sosyal medya yönetimi ve dijital pazarlama noktalarında eğitimler verildi.
18 Kasım 2018 itibarıyla tamamlanan ilk hızlandırma programı kapsamında yenilikçi fikirlerini Android yazılımlarla geliştiren genç girişimciler, birbirinden değerli 7 projeye imza attılar.
LİMER'in Zemin Hazırladığı O Projeler
- eKuaför: Aygün Akyıldız ve Özgün Kurt tarafından geliştirilen eKuaför, güzellik sektöründe faaliyet gösteren işletmeler ile müşteriler arasında köprü kurarak randevu süreçlerini kolaylaştıran bir mobil uygulama.
- TakasKolay: Zeynep Çınar, Toprak Tuna ve Sude Yılmaz tarafından geliştirilen TakasKolay, kullanıcıların çevrelerindeki insanlar ile eşya takas etmelerini sağlayarak tüketim alışkanlıklarını değiştiren bir mobil uygulama olarak dikkat çekiyor.
- MazotApp: Çetin ve Bertuğ Abalı tarafından geliştirilen MazotApp isimli navigasyon tabanlı mobil uygulama kullanıcıların akaryakıt istasyonları bulmalarına yardımcı oluyor.
- Birarada: Berat Birgin, Okyanus Can İnce, Onur Atakan Cura, Tansu Çam ve Hakan Kökcen tarafından kurulan Birarada, özel ilgi alanlarına yönelik dikeyde yenilikçi bir sosyal medya platformu şeklinde faaliyet gösteriyor.
- UrNetwork: İbrahim Öztürk, Emir Turan, Kaan Küpçü, Süleyman Kurucan ve Toprak Tuna tarafından hayata geçirilen UrNetwork isimli mobil platform kullanıcıların kurumların paylaştıkları etkinlikleri takip etmelerini sağlıyor.
- Rakarnov Studios: Burak Patır ve Kaan Köse tarafından kurulan Rakarnov Studios, Polyfield WW2 isimli İkinci Dünya Savaşı’nı konu alan bir online bir oyuna imza atıyor.
- ÇöpçünGeliyor: Kardelen Şenpınar ve Emircan Eren’in geliştirdiği ÇöpçünGeliyor isimli çevre dostu mobil uygulama ise çöp arabalarının GPS üzerinden anlık izlenmesini ve mahalleye girdiğinde anlık bildirim gönderilmesini mümkün kılarak çöp kargaşasını ortadan kaldırıyor.
Program boyunca edindikleri teorik ve pratik bilgilerle güçlenen girişimciler, bundan sonraki süreçte ise diledikleri zaman mentorluk desteği almaya devam edebilecekler.
Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.