Endüstri Mühendisliği Hackaton PRODUCTHON Sizi Bekliyor!

Türkiye çapında tüm endüstri mühendisliği üniversite öğrencilerinin katılımına açık olan Producthon etkinliği başlıyor. Dünyanın ilk endüstri mühendisliği hackaton’u Producthon için son kayıt tarihi 1 Şubat 2019. Detaylar haberimizde..

Türkiye çapında tüm endüstri mühendisliği üniversite öğrencilerinin katılımına açık olan Producthon etkinliği başlıyor. Dünyanın ilk endüstri mühendisliği hackaton’u Producthon için son kayıt tarihi 1 Şubat 2019.

Producthon, online eğitim, eğitimde öğrenilenlerle kod yazmadan ürün geliştirerek yarışmaya katılım ve iş dünyasına özel ürün üretme olmak üzere üç adımda gerçekleştirilecek. Birinci aşamada Producthon.com üzerinden ön kayıt yapan öğrenciler, online eğitim sürecine dahil olacak, başarılı olanlar sertifika almaya hak kazanacaklar ve eğitimde öğrendikleri ile kod yazmadan ürün geliştirebilecekler. İkinci aşamada ise en başarılı ürünü geliştirenler Producthon ana etkinliği hackaton’a bireysel ya da ekip olarak katılacaklar. Tüm gün süren etkinliğin bitiminde başarılı projeler ödüllendirilecek. Projenin üçüncü aşamasında ise öğrenciler, sunulan firmaların ihtiyaçlarını öğrenip, onlara özel ürün geliştirecekler, firmaların yarışmalarına katılacaklar.

Endüstri Mühendisliğim Platformu ve Octopod iş birliği ile hayata geçirilen hackaton etkinliği ile geleceğin mühendisleri, kodlama bilgisi gerekmeden ürün geliştirmeyi öğrenip yeni bir uzmanlık edinecek, hem de sertifika ve ödüller kazanabilecekler.

Proje ile üniversite sanayi iş birliklerini farklı bir boyuta taşımak istediklerini belirten Octopod Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Balo, “Projeyi, Endüstri Mühendisliğim Platformu ile doğrudan piyasada kullanılabilecek, gelir getirici ve katma değer üreten sonuçlar elde edecek şekilde kurguladık. Bu nedenle projemiz, sadece eğitim verip bilgi vermek odaklı değil. Öğrenciler hem öğrenecek, hem gerçek müşterilerin gerçek ihtiyaçları için çözüm üretecek, hem de kendilerine gelir elde etme fırsatları yakalayacaklar” diyor.

Öğrenciler, proje bitiminde geliştirdikleri ürünleri Octopod ürün satış platformu Octopodyum ile iş dünyasının beğenisine de açabilecekler.

UnutmayınProducthon için son kayıt tarihi 1 Şubat 2019Producthon hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.producthon.com web adresini ziyaret edebilirsiniz. 

Haberimizi endüstri mühendisi okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor