Küresel Fon Bulma Sahnesi GFRS 2019, Şubat'ta İstanbul'da!

Dünyada 50 milyar dolarlık işlem hacmine ulaşan startup ve melek yatırım ekonomisinin küresel ölçekte en önemli etkinliği olan Dünya Melek Yatırım Kongresi (World Congress of Angel Investors), 18 ve 19 Şubat 2019 tarihlerinde İstanbul’da Swissotel The Bosphorus’ta toplanıyor. Detaylar haberimizde..

Dünyada 50 milyar dolarlık işlem hacmine ulaşan startup ve melek yatırım ekonomisinin küresel ölçekte en önemli etkinliği olan Dünya Melek Yatırım Kongresi (World Congress of Angel Investors), 18 ve 19 Şubat 2019 tarihlerinde İstanbul’da Swissotel The Bosphorus’ta toplanıyor.

Bu yılki kongre G20 Finansal Katılımı Arttırmak İçin Küresel İşbirliği Teşkilatı (GPFI) onaylı kongre olup 80 ülkeden yüzlerce melek yatırımcı, uluslararası fon yöneticisi, varlık yönetim şirketi üst düzey yöneticisi ile küresel melek yatırım ağ başkanlarının katılım teyidleri şimdiden alınmış durumda. Bu yılki kongrenin bir diğer önemli özelliği ise kapılarını startup ve scaleup düzeyindeki girişimcilere açmaları.

Startupların Küresel Fon Bulma Sahnesi: GFRS 2019

Startup ve Scaleup düzeyindeki girişimlerin akıllı finansmana ulaşımlarını kolaylaştırmak ve girişimleri için melek yatırımcı bulabilmelerine olanak sağlamak amacıyla kongrenin ikinci günü ana sahnede 66 startup ve scaleup yatırımcı sunumu yapacaklar. Seçilen startuplar 19 Şubat 2019 tarihinde yerli ve yabancı pek çok yatırımcının karşısında 3 ile 7 dakika arasında gerçekleşecek sunumlar yapacaklar.

Melek Yatırımcılıkta Dünya Liginin Neresindeyiz?

Bildiğiniz üzere Türkiye, İngiltere’den sonra Avrupa’da Melek Yatırımcılık Kanununa sahip ikinci ülke. Melek yatırımcılara Türkiye’de verilen % 75 oranındaki vergi teşviği ise dünyadaki en yüksek oran. Şu anda Hazine ve Maliye Bakanlığınca onaylı 486 adet akredite melek yatırımcı mevcut. Türkiye, tüm bu gelişmelerin de etkisiyle, 2017 yılında Avrupa’nın 5. büyük melek yatırım ve startup pazarı oldu ve Türkiye’de 512 milyon EUR tutarında melek yatırım gerçekleşti.

Girişimcilerimiz Şimdi Ne Yapmalı?

Dünya Melek Yatırım Kongresi'nin küresel ölçekte melek yatırımcıların Davos’u niteliğinde bir kongre olduğunu belirten Dünya Melek Yatırım Forumu Başkanı Baybars Altuntaş "Dünyanın en iyi ve en önemli melek yatırımcılarının yanı sıra Avrupa Melek Yatırım Ticaret Örgütü Başkanı ve beraberindeki yatırımcı heyeti Brüksel’den, Orta Doğu Melek Yatırım Ticaret Örgütü Başkanı ve beraberindeki yatırımcı heyeti Dubai’den, Afrika Melek Yatırım Ticaret Örgütü Başkanı ve beraberindeki yatırımcı heyeti Güney Afrika’dan bu kongreye katılıyorlar. Bu da, kongrenin ikinci günü  gerçekleşecek olan GFRS 2019’un startup dünyasının ajandasına ilk sıralardan girmesine sebep teşkil ediyor. Bu yüzden, bu kadar melek yatırımcı Türkiye’ye gelmişken, startup ve girişimcilerimizin bu melek yatırımcıların karşısına çıkıp finansman arayışlarını küresel ölçekte sürdürebilme fırsatını kaçırmamaları gerektiğini düşünüyorum." dedi.

İşte Size İpuçları

Baybars Altuntaş, kongreye katılmak isteyen türk startuplara ipuçları vermeyi de es geçmeyerek sunları söyledi:

"Ancak şunu da unutmamak gerekiyor ki, yurtdışından da yüzlerce startup bu melek yatırımcıların karşısına çıkabilmek için başvuruda bulunuyor. Sadece 66 startup’ın kabul edileceği bu kongreye katılmak için işte size ipuçları.

Başvurunuz için gerekli olan iki sayfalık yatırımcı özetinizi İngilizce olarak hazırlayın Yatırımcı özetiniz şu sorulara cevap vermeli:

  • Tam anlamıyla hangi sektörde faaaliyet gösteriyorsunuz?
  • Demo geliştirdiniz mi?
  • Şu ana kadar yatırım aldınız mı?
  • Şirket değerlemeniz nedir?
  • Bu değerleme üzerinden yatırımcılara önerdiğiniz hisse miktarı nedir ve ne kadarlık bir yatırım arayışındasınız?
  • Exit stratejiniz nedir?
  • Rakiplerinizden iyi yanlarınız nedir?
  • Ekibinizdekilerin özellikleri nedir?
  • Alacağınız yatırımı nereye harcayacaksınız?

Rakiplerinizin İngilizcelerinin iyi olduğunu da lütfen unutmayın. Ekibinizde İngilizce bilen veya yatırımcı sunumunu sahnede İngilizce gerçekleştirebilecek bir arkadışınız yoksa, mutlaka İngilizce bilen birini ekibinize dahil edin."

Dünya Melek Yatırım Kongresi (World Congress of Angel Investors) hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.wbaf2019.istanbul ve wbaf2019.istanbul/GFRS-2019-About web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor