Hello Tomorrow Türkiye’nin Kurucusu Timur Topalgökçeli; "Bugün Startups.watch verilerine göre Türkiye’de teknolojiyi üreten girişimci oranı yüzde 10 değil" dedi. Detaylar haberimizde..
Bugün Türkiye’nin 60’tan fazla TTO, kuluçka ve hızlandırma merkezleri ile ekosistem partneri olan Hello Tomorrow’un bu yıl 5’inci kez düzenlenen “Uluslararası Deep-tech (Bilim ve Teknoloji) Yarışma”sı Hello Tomorrow Global Challenge’ın Türkiye ayağı olan Hello Tomorrow Türkiye Finalleri 11 Aralık Salı günü Zorlu PSM’de gerçekleştirilecek.
Türkiye’nin en iyi bilim ve teknoloji üreten 20 girişimcisi 11 Aralık 2018’de Zorlu PSM’de Hello Tomorrow Türkiye Finalleri’nde buluşacak.
San Francisco’nun Yenilikçi Girişimcileri, Girişimlerini İlk Kez İstanbul’da Sergileyecek
Ülkemizi yakından ilgilendiren “enerji ve çevre”, “sağlık ve biyoteknoloji”, “endüstri ve yeni metaller new materials” ve “veri ve yapay zeka” olmak üzere 4 ana dalda 4 global inovasyon öncüsünün konuşma yapacağı etkinlikte; 2020 sonuna kadar FAA sertifikalı olması amaçlanan retrofitted elektrikli uçak geliştiricisi Ampaire’in kurucusu Kevin Noertker “elektrikli uçaklar”, Artırılmış Realite şirketi MODAR AI CEO’su ve Harvard İnovasyon Laboratuvarı’ndan Raymond Lo “Süper insan zekasına ulaşmak”, IngridCloud CEO’su Sebastian Desand “Süper Bilgisayarların Gücü ile Akışkan Dinamiğinin Artırılması” ve Dr. Shafi Ahmed’in "Üstel Tıp – Sanal Gerçeklik Etkili Cerrahi" başlıklı konularda konuşma yapacakları etkinlikte, elektrikli uçak geliştiricisi Ampaire ilk demosunu etkinlikte katılımcıların önünde sergileyecek.
Hello Tomorrow Türkiye’nin global çaptaki inovatörleri ve bilim insanlarından oluşan jüri ekiplerinin 119 ülkeden 4500 başvuruyu değerlendirdiği eleme sürecinde Türkiye’nin en iyi 20 bilim ve teknoloji tabanlı girişimi öne çıktı. Bunlardan 12’si 11 Aralık’ta sahneye çıkma hakkı kazandı. 8’i ise çalışmalarını geleceğe daha başarılı taşımaları için Hello Tomorrow Türkiye’den mentorlük desteği alarak yoluna devam edecek.
Global jüri tarafından seçilen 12 startup arasından Ferhan Cook’un moderasyonunu üstleneceği Türkiye jürisi tarafından seçilecek olan kategori birincileri, 14 – 15 Mart 2019 tarihlerinde Paris’te düzenlenecek olan yatırım gününe ve global zirveye katılarak 200‘den fazla uluslararası yatırımcı ile buluşma hakkı kazanacakları global zirveye de davet edilecek.
4 ana daldaki 20 Türk girişimci, 24 Kasım’da aralarında Mentors Network Türkiye’den Mehmet Onarcan ve Doğan Taşkent gibi alanında öncü isimlerden mentörlük ve girişimcilik eğitimlerini aldı.
Türkiye’de Teknolojiyi Üreten Girişimci Oranı Yüzde 10 Değil
Kurulduğu günden itibaren Türkiye’nin yerli teknoloji üretim stratejisi kapsamında hareket eden Hello Tomorrow Türkiye’nin Kurucusu Timur Topalgökçeli; “Hello Tomorrow Türkiye olarak bilim ve teknoloji tabanlı girişimlerin konjonktürde uygun şekilde ‘pivot’ etmeleri’ne yardımcı oluyoruz. Bu misyon ile Türkiye’de 2016 yılında temas ettiğimiz ilk günden bugüne ülkemizin 4 kösesinden 3000’den fazla kişilik çok değerli bir topluluk oluşturduk. Bugün Startups.watch verilerine göre Türkiye’de teknolojiyi üreten girişimci oranı yüzde 10 değil. Geri kalanı çok başarılı bir şekilde teknolojiyi kullananlar. Teknolojiyi üreten girişimleri bulmak için başlattığımız bu yolculukta ülkemizin çok daha büyük potansiyeli olduğunu gördük” açıklamalarını yaptı.
Topalgökçeli, yapay zeka tabanlı veri analizi ve yazılım sistemlerinin çeşitli sektörlerde uygulama alanları veya bir hastalığın tedavisinde hızlandırıcı bir ilaç geliştirmek veya temiz bir teknoloji üretimine fayda sağlama örnekleri üzerinden bu sene katılan ve seçerken titizlikle analitik incelemelerin yapıldığı araştırma sonuçlarında finale kalan girişimleri açıkladı.
Sağlık ve Biyoteknoloji |
Endüstri ve Yeni Materyaller |
Veri ve Yapay Zeka |
Enerji ve Çevre |
- Geen
- Interact Medical Technologies
- Spirohome
|
- BPREG
- Nanografen
- Strategic Innovation Initiatives
|
- Quant Co
- Stroma Vision
- Tazi Bilişim
|
|
Hello Tomorrow Türkiye Finalleri ve Hello Tomorrow Global Challenge hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.hello-tomorrow.org.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz.
Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.