Geleceğin Teknolojilerine En Hazır Ülke Singapur Çıktı!

Günümüzde teknoloji hızla gelişirken,hangi ülkenin ne kadar teknolojik değişime hazır olduğu da belli oldu. Böylelikle, Singapur’un 6,1 oranla teknolojik geleceğe en hazır ülke olduğu saptandı. Detaylar haberimizde..

Günümüzde teknoloji hızla gelişirken,hangi ülkenin ne kadar teknolojik değişime hazır olduğu da belli oldu. Böylelikle, Singapur’un 6,1 oranla teknolojik geleceğe en hazır ülke olduğu saptandı.

Ajans Press’in Dünya Ekonomik Forumu (OECD) verilerinden ve medya yansımalarından derlediği bilgilere göre, Singapur’un 6,1 oranla teknolojik geleceğe en hazır ülke olduğu saptandı. Veriler, hangi ülkelerin teknolojik değişime hazır olduğuna yönelik olarak hazırlanırken, Singapur’dan sonra ekonomik olarak değişime en hazır ülkeler; Lüksemburg, Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan olarak görüldü. Listede ise Malta’dan Azerbaycan’a kadar 25 ülke yer alırken Türkiye’nin bu listede yer almaması dikkat çekti.

En Çok Yapay Zeka Konuşuldu

ITS Medya ve Ajans Press’in gerçekleştirdiği medya araştırmasında yazılı basına yansıyan haber adetleri de belli oldu. Gerçekleştirilen incelemede, 2018 yılında teknoloji başlığı altında yazılı mecralara 200 binin üzerinde haber yansıması olduğu görüldü. Teknoloji haberleri içerisinde en çok yeni gelişme ve ürün haberleri yer alırken, yapay zekânın 20 bin 367 haberle en çok konuşulan başlık olduğu görüldü.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor