Yaşar Grubu 4. nesil üyesi Selin Yiğitbaşı, TAİDER’i temsilen katıldığı Uluslararası Aile İşletmeleri Ağı Gelecek Nesil Lombard Odier Girişimcilik Büyük Ödülü’nü “Goodsted” projesi ile kazandı. Detaylar Haberimizde..
Aile işletmesi üyesi gelecek nesillerin sıra dışı girişimcilik projelerini ödüllendirmek ve teşvik etmek amacıyla 2009 yılından bu yana FBN ve Lombard Odier’ın birlikte düzenledikleri Uluslararası Gelecek Nesil Girişimcilik Ödülleri bu yıl 10-13 Ekim tarihlerinde Venedik’te gerçekleşen FBN 29. Dünya Zirvesi’nde açıklandı.
Yaşları 18-40 arası 10 farklı ülkeden adayın yer aldığı yarışmada finale kalan projeler yenilikçilik, uygulanabilirlik, sürdürülebilirlik ve iletişim ölçütleri gözününe alınarak iş liderleri, yatırımcılar ve akademisyenlerden oluşan jüri tarafından değerlendirildi.
Aile İşletmeleri Ağı (Family Business Network International, FBN-I) Gelecek Nesil Lombard Odier Girişimcilik Büyük Ödülü’nü “Goodsted” projesi ile kazanan isim TAİDER üyesi Yaşar Grubu 4. nesil üyesi Selin Yiğitbaşı oldu.
Selin Yiğitbaşı projesinin kuruluş amacını şu sözlerle dile getirdi, “Şirketlerin ve bireylerin yetenekleri, zamanları, malzeme ve mekan gibi sahip oldukları varlıkları ile kar amacı gütmeyen projelere destek olmalarını kolaylaştıran bir platform olan Goodsted, sosyal projelerle destekçileri güvenilir ve şeffaf bir şekilde biraraya getirmek amacıyla kuruldu.”
Projeyi geliştirirken,sürdürülebilir kalkınma için toplumsal yardımlaşmanın gerekliliğinden yola çıktığını belirten Yiğitbaşı, “Biraile şirketi içinde büyümek bana azim, kararlılık, inanç ve yeni şeyler denemekten korkmamayı öğretti. 2018 yılı başında Goodsted üzerinde çalışmaya başlarken, UNDP’nin 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ne destek olma hayaliyle yola çıktım. Sürdürülebilir kalkınma için daha fazla kuruluşun ve bireyin sosyal projeleri destekleyebilmesi gerekiyor. Pek çok kişi ve kurum bunu yapmak istediği halde doğru projeye ulaşamıyor, ulaştıklarında da verdikleri desteklerin, gönüllü çalışmalarının takibi, geri bildirim toplama ve etki ölçümünü kolayca yapamıyor. Bu platform sayesinde, sadece kuruluşlardeğil, bireyler ve özellikle de yeni beceriler kazanmak isteyen gençler de zaman içinde dünyanın pek çok yerindeki sosyal projeye gönüllük katılma vedestek sağlama imkanı bulabilecek” dedi.
Platformun kurumsal şirketlerdeçalışanların yürüttüğü gönüllülük programlarının takibini de kolaylaştıracağını söyleyen Yiğitbaşı “Platform kullanıcılara, destek verdikleri projeler ile ilgili raporlama yapma ve geribildirim imkanı tanıdığından, özellikle çalışanlar tarafından yürütülen gönüllülük projelerinde aktif olarak kullanılacağını düşünüyorum” dedi.
Goodsted platformunun ilk versiyonu 2019 yılında Londra’da kullanıcılara açılacak ve sonraki dönemde de Türkiye’ye gelmesi planlanıyor.
Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.