Brisa “Yolculuğun Öncüleri” Programıyla Girişimcileri Destekliyor

Brisa’nın, Workinlot girişimcilik platformu ile hayata geçirdiği açık inovasyon programının ikinci etabı başladı. Brisa; üniversite öğrencileri, girişimciler, mühendisler, tasarımcılar, yazılımcılar başta olmak üzere; yeniyi keşfetme tutkusu olan herkesi bu programda buluşmaya davet ediyor. Detaylar

Brisa’nın, Workinlot girişimcilik platformu ile hayata geçirdiği açık inovasyon programının ikinci etabı başladı. Brisa; üniversite öğrencileri, girişimciler, mühendisler, tasarımcılar, yazılımcılar başta olmak üzere; yeniyi keşfetme tutkusu olan herkesi bu programda buluşmaya davet ediyor.

Türkiye’nin lastik sektörü lideri Brisa, Workinlot girişimcilik platformu iş birliği ile ilk açık inovasyon programına imza attı. Programın temel amacı; yolculuğun geleceği, geleceğin mobilite çözümleri, endüstri 4.0 ve lastik sektöründe ürün ve hizmet mükemmelliği gibi alanlarda inovatif projelerin, prototip ve girişimlerin paylaşılmasını teşvik etmek ve hayata geçme sürecini desteklemek.

Brisa’nın “Yolculuğun Geleceğini Tasarlıyoruz” vizyonu doğrultusunda, Yolculuğun Öncüleri adlı açık inovasyon programını hayata geçiren Brisa, bu program ile girişimcileri ve girişimci adaylarını, yolculuğun geleceğine yön verecek iş fikri, prototip ve girişimler geliştirmeye davet ediyor.

Girişimcilerin birçok farklı alanda çözümler üretmeye davet edildiği programda Brisa; başarılı girişimcilere finansal destek, mentörlük ve girişimcilik eğitimi gibi çeşitli fırsatlar sunuyor. Büyük finalde birinci olan ekip ise 10 bin liralık ödülün yanı sıra, Brisa’dan yatırım alma şansı elde edecek.

Yolculuğun Öncüleri Programının 2. Etabı Başladı

Girişimciler ve girişimci adayları, Yolculuğun Öncüleri programı kapsamında açılan çağrılara yanıt verebilecek projeleri veya girişimleri ile başvuru yapabiliyor. Girişimciler, birinci etabı geçtiğimiz günlerde tamamlanan programın 2. Etap başvurularını 21 Ekim 2018 tarihine kadar yapabilecek.

Yolculuğun Öncüleri 2. Etap Çağrıları

  • Karakteristik Lastikler: Dışardan bakıldığında lastikler siyah bir tekerlekten ibaretler, ilgi ve dikkat çekmiyorlar. Lastiklerimizin, karakterlerimizi ve seçimlerimizi ifade edebilmemiz için birer fırsat haline geldiği bir dünya hayal edelim, sizce nasıl olurdu?
  • Yolda Kalmaya Son: Birçok insanın başına en az bir defa gelmiş, en beklenmeyen anda yaşanan tatsız deneyim. Evet, lastik patlaması. Lastiğimiz patladığında, hepimiz mutsuz ve zaman kaybetmiş hissederiz. Özellikle lastik değiştirme konusunda çok fazla deneyimi olmayanlarımız, çaresizlik duygusunu yaşarlar. Peki ya bu problem hayatımızda hiç olmasaydı?
  • Akıllı Üretim: Endüstri 4.0 günümüzün en çok konuşulan geleceğin dönüşümlerinden. Üretim dünyasının dijitalleşmesi akımının gerçekleşmesi düşüncesi ile çalkalanan piyasa, yarının “fabrikalarının” nasıl olacağını düşünmeden artık bir gün bile geçiremez halde. Asırlardan beri hayatımızda olan lastik üretimini, tamamen dijitalleşmiş bir dünyada konumlandırmaya hazır mısınız?

Brisa “Yolculuğun Öncüleri” programının 2. etabında üç yeni çağrıyla girişimcileri davet ederken 1. etapta yayınladığı çağrıları da halen açık tutuyor ve ilgili projeleri desteklemeye devam ediyor.

Yolculuğun Öncüleri 1. Etap Ödülleri Sahiplerini Buldu

3 etap ve büyük finalden oluşan programın ilk etabı Eylül ayında tamamlandı. Başvurular arasından jürinin değerlendirmesi sonucunda birincilik, Ferhat Babacan’ın sunumu ile “Bluedot (Yolculuğun Geleceği Çağrısı)” ekibi kazandı. Bluedot ekibi 2000 TL para ödülü, network desteği, Brisa liderlik ekibi tarafından mentörlük ve girişimcilik eğitimlerine hak kazanırken büyük finale katılma hakkını da elde etti.

Onur Güdü’nün sunumu ile “Laska Energy (Lastiklerin Geri Dönüşümü Çağrısı)” İki Jüri Özel Ödülünden birinin sahibi oldu ve labaratuvar analiz desteği, Brisa liderlik ekibi tarafından mentörlük, girişimcilik eğitimleri, büyük finale katılma hakkı kazandı.

Jüri Özel Ödülü’nün bir diğer sahibi ise Arda Duruer ve Mert Can Kasapoğlu’nun sunumu ile “Tires in the Yard (Lastiklerin Geri Dönüşümü Çağrısı)” oldu.Tires in the Yard ekibine sunulan jüri özel ödülü ise;, ömrünü tamamlamış lastik sağlanması, Brisa liderlik ekibi tarafından mentörlük, girişimcilik eğitimleri ve büyük finale katılma hakkı olmak üzere üç farklı destek ödülü oldu.

Yolculuğun Öncüleri programı hakkında detaylı bilgi edinmek isterseniz www.yolculugunonculeri.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 2.342 kişi okudu.
Kategori: Ulusal, Yarışma
Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor