Bolulu Mucit Girişimci Sefa Aydın Kapıları Akıllandırdı!

Bolulu mucit Sefa Aydın, dünyada ilk kez üst düzey güvenlikli akıllı kapı icat ederek Türkiye’nin gururu oldu. Detaylar haberimizde..

Bolulu mucit Sefa Aydın dünyada eşi benzeri olmayan bir projeye imza atarak Türkiye’nin gururu oldu. Üst düzey güvenlikli bir akıllı kapı icat eden Aydın, hareket sensörlü ve uzaktan kontrol sistemli bir kapı tasarladı ve hayata geçirdi.

Güvenliğin büyük önem arz ettiği modern dünyada, insanın aklını evinde yahut iş yerinde bırakmayacak donanımda akıllı bir kapı yapan Aydın, teknolojinin en son imkanlarını icadında kullandı. Sadece kullanıcısı için değil çevre güvenliğini de sağlayan akıllı kapı, kullanıcılarına kaliteli bir sesli iletişim avantajı da sağlıyor.

Denemelerinin tamamlandığı kapı, dışarıdan kart veya başka bir nesne ile zorlanarak açılmasını engelleyen güvenli kilit sistemi gibi birçok farklı özelliği de bünyesinde barındırıyor.

Mucidi Sefa Aydın olan Swidoor Akıllı Kapı, evinizde olsanız da, olmasanız da kapınıza biri geldiğinde sizi bilgilendiriyor ve kapınıza uzaktan kontrol sağlıyor. Harekete duyarlı kamera sensörü sayesinde kapınız cep telefonunuza arama göndererek size bildiyor ve dışardan herhangi bir zorlanmaya karşı da alarmı aktif edip sizi uyarıyor. 

Akıllı Kapı SWIDOOR'un Öne Çıkan Özellikleri

  • Dijital Kapı Dürbünü: Cep Telefonu / Tablet'ten zilinize basılmasa dahi hareket sensörü sayesinde, siz evde olmasanız da size görüntüyü aktarır. 32 Gb hafıza kartı sayesinde kayıt yapabilir veya görüntü kaydedebilirsiniz.
  • Kablosuz Uzaktan Kontrol Sistemi: Cep telefonu veya tabletiniz ile kapınızı açabilir, ziliniz çalındığında görüntü alıp görüntülü ve sesli kontrol sağlyabilirsiniz.
  • 720P IP Kamera: İstediğiniz an kolayca evinizi kontrol edebilirsiniz. Kablosuz internet üzerinden bağlantı sağlar. Gece ve gündüz daima net görüntü sunar. Mikrofon ve hoparlör ile konuşma ve dinleme özelliği mevcuttur.
  • Konfor: Her klasik kapı gibi anahtar kullanabilirsiniz. Uzaktan kumanda ile açabilirsiniz. Swidoor uygulaması ile istediğiniz her yerden kapınızı açabilirsiniz. Kısacası bu kapıdan sadece istedikleriniz girebilir.
  • Akıllı Alarm Sistemi: Kapınız dışarıdan zorlandığında yada kapınızın önünde bir hareket algılandığında cep telefonunuza arama göndererek sizi bilgilendirir.
  • Güvenli Akıllı Kilit Sistemi: Kapınızı kapattığınız anda kendisini otomatik olarak kilitler. Karşılıklı kilit dili sayesinde, kapınızın kartla veya herhangi bir nesne ile zorlanarak açılmasını engeller.

Swidoor Akıllı Kapı hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.swidoor.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 3.952 kişi okudu.
Kategori: Mucit Girişimciler, Ulusal
Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor