Yatırımcılar ve Startuplar 17 Ekim'de TOSB’da Bir Araya Gelecek!

TOSB, TOSB Inovasyon Merkezi koordinatörlüğünde "Melek Yatırımcılık ve Girişim Sermayesi" Paneli ile 17 Ekim 2018 Çarşamba günü başarılı startuplar ile yenilikçi yatırımcıları buluşturacak. Detaylar haberimizde..

Otomotiv Yan Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TOSB), TOSB Inovasyon Merkezi koordinatörlüğünde "Melek Yatırımcılık ve Girişim Sermayesi" Paneli ile 17 Ekim 2018 Çarşamba günü başarılı startuplar ile yenilikçi yatırımcıları buluşturacak. 

Ülkemizin en büyük ihracat kaynağı otomotiv sektörünün önemli temsilcilerinden TOSB bünyesinde faaliyetlerine başlayan İnovasyon Merkezi, yatırımcılar ve girişimcileri bir araya getiriyor. Otomotiv alanında başarılı startuplar ile yeniliklere ayak uydurmayı seven yatırımcıların buluşacağı "Melek Yatırımcılık ve Girişim Sermayesi" paneli 17 Ekim Çarşamba günü TOSB Konferans Salonu’nda düzenlenecek.  

Moderatörlüğünü TOSB İnovasyon Merkezi Koordinatorü Ekrem Özcan’ın yapacağı panelde konuşmacılar; 

  • T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı Mali Sektörle İlişkiler ve Kambiyo Genel Müdürü vekili Dr. Hakan Ertürk
  • F+ Ventures Yönetim Kurulu Başkanı Ahu Serter
  • Keiretsu Forum Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Hulusi Berik,
  • İş Girişim Sermayesi Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi İhsan Elgin olacak.

Panelin ana amacı; otomotiv yan sanayi firma sahiplerinin 'akıllı para'ya evrilmesi, girişimcilik ekosistemine melek yatırımcı kimliğiyle girerek ekosistemi güçlendirmesi için 'melek yatırımcılık, girişim sermayesi nedir, neden önemlidir, girişimcilere ve otomotiv sektörüne faydaları nedir, devletin bu konudaki teşvikleri nedir?' gibi konularda bilgi paylaşımını sağlamak, bu konudaki paydaşları bir araya getirmek. Bu amaçla, başarılı yatırım şirketlerinin kurucuları, yöneticileri ile, kamu nezdinde bu sürecin tepe yönetileri konuşmacı olarak bir araya geliyor.

“Girişim Ekosistemine Desteğimiz Artarak Devam Edecek” 

TOSB’u İnovasyon Merkezi haline getirmek için bütün enerjilerini sarf ettiklerini belirten TOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Burhanoğlu, “Girişim ekosisteminin tüm paydaşlarıyla bir arada olmak istiyoruz; hem girişimcilerle hem de yatırımcılarla, böylece dünya trendlerini yakalamak kolaylaşacak. Dünyada her şey çok hızlı değişiyor. Buna ayak uydurabilmenin tek yolu da inovasyondan geçiyor. Bu nedenle biz, başarılı startuplara olan desteğimizi arttırarak devam ettireceğiz. Sektörde ve girişim ekosisteminde akıllı parayı geliştirmeyi hedefliyoruz.” dedi.

“Yeni Teknolojilerin Deneyimlenmesini Kolaylaştırmak İstiyoruz”

Sözlerine İnovasyon Merkezi olmanın öneminden bahsederek devam eden Burhanoğlu: “TOSB’daki firmaların ve çalışanların yeni teknolojileri hızlı bir şekilde deneyimlemesi adına bir ortam hazırlamak istiyoruz. Bu projelerden bir tanesi de MARKA ile yaptığımız 1 Milyon TL’lik işbirliği. Bu proje ile TOSB, Türk otomotiv sektörünün İnovasyon Merkezi olmaya bir adım daha yaklaşacak.” dedi.

Otomotiv Yan Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ve TOSB Inovasyon Merkezi hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.tosb.com.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor