Başarılı Olmak İçin Ürün veya Hizmet Değil, Çözüm Satmalı!

ITE Turkey tarafından TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde 26’ncısı düzenlenen WorldFood İstanbul organizasyonunda TPF üye kampının konuğu Prof. Dr. Emre Alkin oldu. Detaylar haberimizde..

Bu yıl 26'ncı kez düzenlenen WorldFood İstanbul'un destekçileri arasında yer alan Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF), üye kampını gerçekleştirdi. Kampa "Çözüm Üret, Değer Yarat" başlıklı sunumu ile katılan Prof. Dr. Emre Alkin, üyelerle yaşanılan ekonomik düzende müşteri ihtiyaçlarını iyi anlamanın, ürün ve hizmet değil çözüm satmanın önemine vurgu yaptı.

Perakende sektörünün en büyük çatı örgütü konumunda olan TPF, çeyrek asır boyunca gıda sektöründeki değişime ve dönüşüme tanıklık eden WorldFood Istanbul Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı'nı hem ziyaret etti hem de üye kampı toplantısını gerçekleştirdi. ITE Turkey tarafından TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde 26’ncısı düzenlenen organizasyonda TPF üye kampının konuğu Prof. Dr. Emre Alkin oldu.

Atacağımız Her Adım, Hayata Geçireceğimiz Her Proje ile Türkiye Kazanacak

Türkiye'nin dört bir yanından PERDER üyelerinin katılımı ile gerçekleşen üye kampının açılış konuşmasını gerçekleştiren TPF Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Doğu Anadolu PERDER Başkanı Ömer Düzgün, "Sektörümüzün gelişimine katkı sağlayacak vizyon sahibi fuar ve konferansları her zaman destekliyoruz. ITE Turkey önderliğinde yarım asırdır gerçekleştirilen WorldFood İstanbul'a ziyaretçi olarak katılmaktan, desteklemekten büyük bir mutluluk duyduk. Organizasyon süresince Türkiye'nin dört bir yanından katılan üyelerimiz, katılımcılarla önemli toplantılar gerçekleştirdi" dedi.

TPF çatısı altında toplanan yerel zincirlerin 4 bine yaklaşan mağaza sayısı ile yıl sonunda yüzde 15 büyümeye imza atmayı hedeflediklerini söyleyen Düzgün, "Son haftalarda ülkemiz ekonomik bir dar boğazdan geçiyor. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, hükümetimiz bu konuda önemli stratejiler belirledi. Ülke olarak içinde bulunduğumuz bu tabloya, ekonomik darboğaza yabancı değiliz. 1994 ve 2001 yılında da daha büyükleri ile mücadele ettik. İnşallah, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi yine 81 milyon kenetlenerek bu krizin üstesinden geleceğiz. Yılbaşında belirlediğimiz hedefleri değiştirmedik. 2019 başında TPF çatısı altında toplam istihdam sayımızı 73 bine, ciroda ise yüzde 15 büyümeye imza atmayı hedefliyoruz" açıklamasını yaptı.

Yaşanan süreçte değişime odaklanan, üretici, tedarikçileri ve müşterileri ile ilişkilerini güçlendiren, tüm paydaşlarına dokunan, rakamsal büyüme yerine faydaya odaklananların başarıyı kucaklayacağına değinen Ömer Düzgün konuşmasını şöyle sürdürdü; "Hali hazırda içinde bulunduğumuz bu durumu tüm paydaşlarımızla kol kola vererek, yeni iş modelleri geliştirerek, el birliği ile olumluya çevireceğiz. WorldFood bu anlamda bizim açımızdan verimli bir etkinlik oldu. Emeği geçen, katılım gösteren herkese teşekkür ederiz. Gerek WorldFood gibi organizasyonları desteklemeye, gerek sektöre katkı sağlayacak her türlü yeni iş modelini, projeyi hayata geçirmeye hazırız. Atacağımız her adım, hayata geçireceğimiz her proje ile çiftçimiz, üreticimiz, tedarikçilerimiz, yatırım yapacağımız şehir, Türkiye kazanacak.”

“Dünyanın En Önemli Kaynağı Petrol Değil, Veri”

Üye kampına “Çözüm Üret, Değer Yarat” sunumu ile katılan İndeks Konuşmacı Ajansı üyesi, ekonomist, Kemerburgaz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emre Alkin, Türkiye’nin ekonomik açıdan zor günler yaşadığını, fakat bunu daha fazla çözüm üreterek ve yapılan her işe değer katarak aşılacağını söyledi. Alkin, TPF Yönetim Kurulu Üyeleri, PERDER Başkanları ve PERDER üyesi market yöneticilerinin katılımı ile gerçekleşen toplantıda; “Ülke olarak bu zamana kadar birçok zor zamandan geçtik ve geçmeye devam ediyoruz. Bundan sonraki süreçlerde ürün ve hizmet satmanın yerine çözüm satmak çok daha önemli. Hepimiz kendi sektörümüze odaklı olarak bakmalı ve çözüm önerileri sunmalıyız. Dünyanın artık en önemli kaynağı petrol değil, veri. Bu nedenle teknolojiye, inovasyona değer verip, şirketlerinizdeki IT yatırımlarınızı kuvvetlendirin. Müşterilerinize değer katacak ve veriyi iyi değerlendirecek alt yapılar oluşturup, müşteri ihtiyaçlarını doğru belirlerseniz, büyümeye devam edersiniz” dedi.

Sektörde yer alan markaların bu zorlu süreçte hayatta kalmalarını sağlamanın beş altın kuralı olduğunu belirten Alkin, deneyimli yaratıcı ve başarılı geçmişi olan insanları dinlemenin, rakibi sürekli olarak gözlemenin, tezgahı boş bırakmamanın, tüketiciyi motive eden iletişimi ihmal etmemenin ve çevreni, iş ağını değere çevirmenin öneminden bahsetti.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 4.081 kişi okudu.
Kategori: Etkinlik, Ulusal
Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor