Türkiye merkezli teknoloji firması reeder, 8 milyon TL yatırımla kurduğu Samsun’daki fabrikasında telefon üretimine başladı. Fabrikada yılda 600 bin teknolojik cihaz üretilecek. Detaylar haberimizde..
Türkiye merkezli teknoloji firması reeder, 8 milyon TL yatırımla kurduğu Samsun’daki fabrikasında telefon üretimine başladı. Fabrikada yılda 600 bin teknolojik cihaz üretilecek.
Türkiye’nin yerli markası reeder’ın, Samsun’da 8 milyon TL yatırım yaptığı yerli telefon fabrikasının açılışı yapıldı.Yaklaşık 100 kişinin çalıştığı fabrikanın açılışı reeder kurucu ortakları Uygar Saral ve Sezen Sungur Saral’ın ev sahipliğinde yapıldı. Açılışa aralarında Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin Kaynak, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ve Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu ile şehrin önde gelen isimleri katıldı.
Organize Sanayi Sitesi'nde bulunan fabrikanın açılış töreninde konuşan reeder Yönetim Kurulu Başkanı Uygar Saral, memleketi Samsun'a bu yatırımı yapmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Saral, bu fabrikanın açılmasıyla bir hayalini gerçekleştirdiğini ifade ederek, "Benim bir hayalim var. Değer yaratan dünyada gerçek değer yaratan bir Türkiye için Samsun'dan başlayan bir mücadeleyi vermek. Bu mücadeleyi daha önce bu topraklarda yaşayan büyüklerimiz verdiler. Sigara üretirken, tütün dizerken verdiler. Samsun markasıyla verdiler. Biz de şimdi reeder markasıyla vereceğiz." dedi
Yılda 600 Bin Cihaz Üretim Kapasitesi Var
“Yerli ve milli üretimin en önemli konu başlıklarından biri haline geldiği, adeta bir milli mücadele olduğu bugünlerde Samsun'da açtığımız fabrikamızda yılda 600 bin cihaz üretim kapasitesine sahibiz” diyen Saral sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye'de üretim yaparak cari açığın azaltılmasına katkı sağladığımız gibi şimdilik 100 değerli çalışanımızla ülkenin genç beyinlerinin istihdamı konusunda da fayda sağlıyoruz. Burada ürettiğimiz cihazların yerlilik oranı yüzde 55'in üzerinde. Bu rakamı daha da artırmak için ülkemizin değerli beyinleri ve kurumlar ile sürdürdüğümüz Ar-Ge faaliyetlerimiz son hız devam ediyor. Bu faaliyetler kapsamında işlemci ve pil gibi bileşenlerin de Türkiye'de üretilebilmesi için adımlar attığımızı belirtelim. Fabrikamızda uzun vadede yapay zeka destekli teknoloji ürünleriyle giyilebilir teknoloji ürünleri (akıllı saat gibi) üretmeyi planlıyoruz” dedi.
Akıllı Telefon da Türkiye’de Üretilecek!
Samsun’daki fabrika ilk etapta tuşlu telefon modeli F1’in üretileceğini belirten Saral, önümüzdeki günlerde piyasaya sürülmesi planlanan, ilk yerli akıllı telefon modeli P13’ü de Samsun’daki fabrikada üretileceğinin altını çizdi. Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve davetliler fabrikada incelemelerde bulundu.
Reeder Hakkında
Türkiye’ye ilk e-kitap okuyucuyu getirerek pazar lideri olan reeder, 2010 yılında Türkiye'nin ilk lokal markalı Android tablet modelini piyasaya sundu.
2011 yılında Türkiye’nin ilk 3G’li Android tabletini geliştiren reeder, 2012 yılında Turkcell ile birlikte Türkiye’nin elektronik zincirlerdeki ilk GSM operatörü destekli 3G tablet kampanyasına imza attı.
2013 yılında dünyanın en büyük işlemci üreticisi Intel ile anlaşan ve 2014 yılında Microsoft Named Partner olan reeder, EMEA (Europe, Middle East, Africa) bölgesinde 2014 yılının en çok satılan Intel işlemcili tablet markası oldu.
2015’te lanse ettiği akıllı telefonu ile Türkiye'de en çok satılan 25 model arasına giren reeder, 2016 yılında Global Girişimcilik Derneği Endeavor Türkiye
tarafından seçildi.
2017 yılında EBRD Kobi Destek Programı'na alınan reeder, 2018 yılında Çin'den stratejik ortak alarak 600.000 adet telefon, tablet ve akıllı saat üretim kapasiteli fabrikasını Karadeniz Bölgesi'nin ilk ve tek teknoloji yatırımı olarak Samsun'da kurdu.
2018 yılının Mayıs-Agustos ayı verilerine göre Türkiye'nin en çok satan tableti reeder M7 GO oldu.
Reeder hakkında daha detaylı bilgi edinmek için www.reeder.com.tr web adresiniz ziyaret edebilirsiniz. Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.