2020 Yılına Kadar 1.4 Milyon Yeni Yazılımcı İş Dünyasına Katılacak!

SanalUzman tarafından yapılan araştırmalara göre dünyada da 2020 yılında yazılım alanındaki istihdam oranı yaklaşık 1.4 milyon artacak. Detaylar haberimizde..

Tam zamanlı çalışmayı tercih etmeyen freelancer’ları, projeleri için uzman bulmakta zorlanan işverenlerle bir araya getiren online iş platformu SanalUzman.com, bu sene yüzde 5.2’lik büyüme oranı ile en hızlı gelişen alanlardan biri olan yazılım sektörünün yakın markajına girdi. 

Dünyadaki büyüklüğü 5 Trilyon Dolar, Türkiye’deki büyüklüğü ise 30 Milyar Dolar seviyesine erişen bilişim sektörü, beraberinde pek çok yeni uzmanlık dalı ve mesleği de getiriyor. Öyle ki bu sene sadece Türkiye’de bilgi teknolojileri konusunda yapılan harcamaların 22.5 milyar Doları bulması bekleniyor.

 Platformun, test aşamasından sonraki ilk ayında üyelerinin yüzde 11.20’sini farklı disiplinlerde yetkinleşmiş yazılım uzmanlarının oluşturduğu SanalUzman tarafından yapılan araştırmalara göre bu pasta içinde önemli yere sahip olan yazılım 2018’de yüzde 5.2’lik büyüme oranı ile ülkenin en hızlı büyüyen alanlarından biri olacak. Nitekim dünyada da 2020 yılında yazılım alanındaki istihdam oranı yaklaşık 1.4 milyon artacak. Bu durum, hızla büyüyen pazardaki nitelikli çalışan ihtiyacını da beraberinde getirecek. 

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 2.073 kişi okudu.
Kategori: Bilişim / Teknoloji, Ulusal
Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor