Mobilya Sektörü, 6-11 Kasım'da Furniture İstanbul'da Buluşacak

Mobilya sektörünün en köklü fuarı Furniture İstanbul, bir kez daha sektörün en büyüklerini tek bir çatı altında buluşturmaya hazırlanıyor. 6 – 11 Kasım 2018 tarihleri arasında CNR EXPO Yeşilköy'de düzenlenecek olan fuarın rekor düzeyde iş hacmi yaratması bekleniyor. Detaylar haberimizde..

Mobilya sektörünün en köklü fuarı Furniture İstanbul, bir kez daha sektörün en büyüklerini tek bir çatı altında buluşturmaya hazırlanıyor. 6 – 11 Kasım 2018 tarihleri arasında CNR EXPO Yeşilköy'de düzenlenecek olan fuarın rekor düzeyde iş hacmi yaratması bekleniyor.

Türk mobilya sektörünün yüzde 75‘ini temsil eden firmaların katılımıyla organize edilen Furniture İstanbul 2018, 2023 yılında 10 milyar dolar ihracat hedefleyen mobilya sektörü için vazgeçilmez bir platform olarak kabul ediliyor.

2019 Yılının Mobilya Trendleri  Bu Fuarda

Fuar ve mobilya sektörü ile ilgili değerlendirmelerde bulunan MOSDER Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Öztaşkın, “Sektörümüz 2017 yılını 2.7 milyar dolarlık ihracat rakamıyla kapattı, 2018’in ilk altı ayına baktığımız zaman ihracattaki büyümenin devam ettiğini görüyoruz. Furniture İstanbul’un yaratacağı etkiyle birlikte 2018 yılını 3.5 milyar dolarlık ihracat rakamına ulaşarak kapatacağımızı tahmin ediyoruz. Geçen yıl 60 bin yerli ve yabancı ziyaretçinin geldiği fuarımızda yaklaşık 900 milyon dolarlık bir iş hacmine ulaştık. Bu yıl mobilya sektörünün lider ülkeleri İtalya, Almanya, Avusturya ve İsviçre’nin yanı sıra, sektörün hedef pazarları olan Suudi Arabistan, Irak, Kuveyt, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri’nin de aralarında bulunduğu 100’ün üzerinde ülkeden ziyaretçi ve VIP alım heyetlerini ağırlayacağız. 60 bin metrekare alanda, 90 bin yerli ve yabancı ziyaretçi hedefi ile gerçekleştireceğimiz fuarımızın rekor düzeyde iş hacmi yaratmasını bekliyoruz. Sektörümüz uzak pazarlara açılma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Firmalarımızın dış ülkelerde adının duyurulması ve ticari ilişkilerimizi artırmak adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ülkemizi 5 yıl içerisinde dünyanın ilk 5 ihracatçı ülkesi içinde görmek için çalışıyoruz.

14 yıldır derneğimiz tarafından gerçekleştirilen ve ülke ekonomisine ciddi bir katkı sağlayan fuarımızı son iki yıldır Furniture İstanbul adıyla organize ediyoruz. Sektörümüzün uluslararası konumunu daha da yukarılara taşıyan Furniture İstanbul, Avrasya’nın en büyük mobilya fuarı olma hedefi ile her yıl ivme kazanıyor. Türk mobilyasının tasarım ve fonksiyonellik yönünden üstünlüğünü sergileme konusunda önemli bir role sahip bir fuar. 6 – 11 Kasım 2018 tarihlerinde gerçekleşecek olan fuarımız aynı zamanda gelecek yılın mobilya trendlerini gözlemleyebilmek ve dünya trendlerini takip edebilmek için önemli bir fırsat sunuyor. Furniture İstanbul 2018’de, 2019 yılının mobilya trendlerini ilk kez kullanıcıların beğenisine sunacağız.” dedi.

Furniture İstanbul hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.furnitureistanbul.com.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz. Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 2.989 kişi okudu.
Kategori: Etkinlik, Reel Sektör, Ulusal
Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor