Nef Vakfı'ndan, 5ADIM Sosyal Girişimine Milyonluk Yatırım Desteği!

Anadolu'daki gençlerin hayallerini gerçekleştirerek daha üretken olmalarını destekleyen ve bu yolla yerel ekonomilere katkı sağlamayı hedefleyen 5ADIM sosyal girişimi, Nef Vakfı'ndan milyonluk yatırım desteği aldı. Detaylar haberimizde..

Anadolu'daki gençlerin hayallerini gerçekleştirerek daha üretken olmalarını destekleyen ve bu yolla yerel ekonomilere katkı sağlamayı hedefleyen 5ADIM sosyal girişimi, Nef Vakfı'ndan milyonluk yatırım desteği aldı. Bu sosyal yatırımla Anadolu'daki gençlerin metropol şehirlerine gitmeden de yerelde üreterek, ülke ekonomisine katkı sağlaması hedefleniyor. 

Değer üreten gençlerin sayısını yükseltme hedefiyle Kasım 2017'de kurulan 5ADIM sosyal girişimi, Nef Vakfı'ndan aldığı milyonluk yatırım desteği ile Anadolu'da yaşayan gençlere umut oluyor.

Türkiye'nin yüksek genç nüfusuna oranla üreten genç sayısının az oluşunun bilincinde olan ve bu durumu değiştirmek isteyen 5ADIM, milyonlarca gencin bu yolculukta, kendini tanıyıp hayallerini keşfederek yereldeki üretim hareketine aktif katılımını sağlamak için çalışmalarına hızla devam ediyor.,

Proje Yüzde 94 Başarı Oranına Sahip

Proje için özel olarak tasarlanan ve beş farklı adımdan oluşan deneyim modeli ilk uygulama bölgelerinde yüzde 94 gibi yüksek bir başarı oranına sahip oldu. İsmini bu deneyim yolculuğundan alan 5ADIM, ilk adımında gencin üretim hayaline odaklanıyor, sonrasında sırası ile hayallerin fikirleşmesine, fikrin yerel hedeflere dönüşmesine, çevresini üreten insanlarla genişletmesine ve çevresinde bulunan gençlere akran rol model olmasına olanak sağlayarak, yerelde özlenen değişimin başlamasına öncülük ediyor.

Türkiye'nin En Büyük Erken Aşama Yatırımı

Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur'un Nef Vakfı aracılığı ile 5ADIM'a verdiği yatırım desteği, Türkiye'nin en büyük erken aşama yatırımı olarak öne çıkıyor. Alışılagelmiş girişim yatırımları dışında gerçekleşen bu sosyal yatırım ile öncelikle Batı Karadeniz bölgesinde başlatılan çalışmaların desteklenmesi ve en temelde Anadolu'nun yerel ekonomisinin güçlendirilmesi hedefleniyor.,

Projenin hedefleri hakkında konuşan 5ADIM kurucusu Süleyman Bağırgan, “Sadece Anadolu'nun tüm şehirleri değil, dünyada da üreten gençleri bir araya getirerek daha iyi bir dünya hayaline hızlı adımlarla ilerleyeceğiz. Bu ilerleyişle iz bırakırken gelecek nesillere örnek olma çabasından da vazgeçmeyeceğiz. Anadolu'dan uluslararası başarılar çıkarabilecek gençlerimizi harekete geçirmeye devam edeceğiz'' dedi.

“Anadolu'nun Hak Ettiği Değere Ulaşmasını Umut Ediyoruz”

15 kişilik ekibi, 40'dan fazla bireysel destekçisi, 20'den fazla partneri, 3 ülke ve 30 şehirde bulunan temsilcileri ile üretken nesil için güçlü adımlar atarak geleceği tasarlayan 5ADIM'ın küreselleşme yolculuğunda başlıca destekçilerinden olan Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, “5ADIM sosyal girişimine sunduğumuz destekle Anadolu'nun hak ettiği değere ulaşmasını umut ediyoruz.  Kurulduğumuz günden bu yana ‘hayattan aldığını hayata verme' felsefesi ile, sosyal, kültürel, çevresel ve ekonomik fayda sağlamayı hedefliyoruz. Daha iyi toplum ve çevre için kalıcı bir iyilik yaratmak gerektiğine inanıyoruz. Bu bilinç ve bakış açısı ile NEF olarak, dağıtılabilir kârımızın minimum yüzde 51'ini Nef Vakfı'na bağışlıyoruz. Nef Vakfı olarak insanların hayatlarına dokunmak, onları mutlu etmenin yollarını keşfetmek için ‘Haydi' dedik; haydi öyle bir nefes verelim ki, ihtiyacı olan çocuklara, kadınlara, engellilere dokunalım; onları duyalım, dertlerine derman olalım, içinde yaşadığımız topluma sosyal, kültürel, çevresel ve ekonomik fayda sağlayalım; daha iyi bir dünya için el ele verelim'' şeklinde konuştu.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor