Gerçek Liderler, Güçlerini Makamdan Değil Kişiliklerinden Alır!

Kişisel gelişime inanır mısınız? Profesyonel yaşamda kendini geliştirmek isteyenlerin ilgi duyduğu alanlardan biri de Liderlik eğitimleri. Peki sizce lider olunur mu, yoksa insan lider mi doğar? İşte bazı cevaplarımız..

Kişisel gelişime inanır mısınız? İnsanın kendine yeni nitelikler eklemesi, kendinde var olanı açığa çıkarabilmesi ya da yepyeni bilgilerle bakış açısını değiştirerek vizyonunu geliştirmesi, kişisel gelişim eğitimlerinin amacını oluşturuyor. Son yıllarda özellikle profesyonel yaşamda yarattığı olumlu etkilerle bu tip eğitimlere olan ilgiyi de arttırdı.

Profesyonel yaşamda kendini geliştirmek isteyenlerin ilgi duyduğu alanlardan biri de Liderlik eğitimleri. Lider olunur mu yoksa insan lider mi doğar? Yeni nesil kişisel gelişim eğitim programları ile artık bu sorulara "Lider Olunur" cevabını verebiliyoruz.

Bir ekibin parçası olarak liderlik ve nihayetinde bir kariyer olarak lider yöneticiliğe uzanan yolda bir profesyonelin edinmesi gereken donanımlar üzerine kurguladığı eğitimlerle pek çok profesyonelin yetişmesine katkı sağlayan Erhan Tunçay’a göre başarılı bir liderlik için bazı kişisel değerlerin aktive edilmesi ya da geliştirilmesi gerekiyor.

Fark Yaratan Liderlik adlı kitabında da liderliğin sırlarına değinen Erhan Tunçay; Karizma, Vizyon, Güven, Sıra Dışı Düşünmek, Kalplere Dokunmak, Tutkulu ve Adaletli Olmak gibi kişilik özelliklerinin önemini vurguluyor.  Erhan Tunçay’ın kitabında da yer verdiği Liderlik Manifestosu, Başarılı Bir Lider olmak isteyenler için hem aydınlatıcı hem de cesaret verici yaklaşımlar içeriyor.

İşte Erhan Tuncay’ın Liderlik Manifestosu’ndan İlk 10 Madde

  1. Liderlik ruhu taşıyan herkes kendini geliştirerek güçlü lider olma potansiyeline sahiptir.
  2. Liderin birincil görevi ekibinin, şirketinin, partisinin, ülkesinin anlam haritasını, vizyonunu yönetmek olmalıdır.
  3. Lider, lider yetiştiren kişidir.
  4. Lider önce kendini ve kendi çıkarını düşünmez. Lider için öncelik ekibin çıkarıdır.
  5. Liderlik, insanların gerekli adımları atmaları için onları etkileyebilmektir.
  6. Lider duruşu ve yaklaşımıyla saygı uyandırır.  Ekip ancak saygı duyduğu ve inandığı lideri için her şeyi yapmaya hazırdır.
  7. Pozisyonun ya da makamın ne olursa olsun, her zaman önemli olan tek şey insan olmaktır.
  8. Adalet ve merhametini koru, empati kur.
  9. Vizyon, lider olarak hayalinizi, varmak istediğiniz hedefi belirleme özelliğinizdir ve gerçek bir lider, vizyonunu gerçekleştirmek için gereken gücü makamından değil tutkusundan alır. Vizyoner olmak ufkun ötesini görmektir.
  10. Ekibinin senin gördüğün resmi görmelerini sağla, ruhlarındaki kıvılcımı ateşle!
Bu içeriği 6.403 kişi okudu.
Kategori: Girişimci Rehberi
Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor