İstanbul İçin Bir Projeniz mi Var? "Zemin İstanbul" Sizi Bekliyor!

"Zemin İstanbul", fikrini gerçekleştirme imkanı bulamayan girişimcilere teknoloji ve araştırma laboratuvarı hizmeti verecek ve ilk olarak Şişhane Metro İstasyonu'nda kurulacak. İstanbul için bir projeniz mi var? "Zemin İstanbul" sizi bekliyor!

İBB Başkanı Uysal'ın Türkiye'de ilk kez hayata geçirdiği "Living Lab-Yaşam Merkezi" projesi, "Zemin İstanbul" adıyla İstanbul geneline yayılıyor. "Zemin İstanbul", fikrini gerçekleştirme imkanı bulamayan girişimcilere teknoloji ve araştırma laboratuvarı hizmeti verecek ve ilk olarak Şişhane Metro İstasyonu'nda kuruluyor. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Avrupa Birliği Müdürlüğü, Uysal'ın Başakşehir'de gerçekleştirdiği yaşam merkezi projesinden ilham alarak "Zemin İstanbul" projesini yaygınlaştırıyor. Bu kapsamda "Fikrin varsa zemin hazır" sloganıyla girişimciliğin ve yenilikçiliğin yeni adresi olacak proje, yaratıcı fikir sahibi girişimcilere ve küçük işletmelere iş geliştirme imkanı sağlayacak.

İstanbul İle İlgili Projesi Olan Girişimciler Aranıyor

Açılışı gerçekleştirilen 3. İstanbul Gençlik Festivali'nde tanıtılan ve Zemin İstanbul'un sunduğu fırsat ve merkezin faaliyetleri hakkında bilgilerin sunulduğu stant, festival alanını dolduran gençlerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Stantta yapılan tanıtımda, şehir bilimi konusunda projesi olanların Zemin İstanbul'da yerini almak için 15 Haziran'a kadar "www.zeministanbul.org.tr" adresinden başvuru yapabilecek.

Yapılan başvurular; İBB, İTÜ, YTÜ ve Boğaziçi Üniversitesi'nden akademisyenler ile özel sektörden CEO'ların oluşturduğu jüri tarafından değerlendirecek. Seçilen 20 kişi, projesini gerçekleştirmek üzere Şişhane Zemin İstanbul'da yerini alacak.

Haberimizi İstanbul ile ilgili projeleri olan okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor