Önümüzdeki 25 Yıl İçinde İşlerin Yüzde 47'si Kaybolacak!

&NOW kapsamındaki en önemli etkinliklerden biri olan 23. İnsan Kaynakları Zirvesi’nde teknolojinin, robotların ve yapay zekanın iş dünyasını nasıl etkileyeceği tartışıldı. Detaylar haberimizde..

Management Centre Türkiye (MCT)’nin merkezinde teknoloji olan, insan kaynakları, yönetim ve pazarlamayı “&NOW Business&Tech Week” çatısı altında bir arada buluşturdu. &NOW kapsamındaki en önemli etkinliklerden biri olan 23. İnsan Kaynakları Zirvesi’nde teknolojinin, robotların ve yapay zekanın iş dünyasını nasıl etkileyeceği tartışıldı.

2030’ların başında tüm dünyadaki mesleklerin yüzde 21’i ile yüzde 38’i arasında bir oranda çalışanların yerini robotlar ve yapay zekâ alacak. Bu kaçınılmaz değişime iş dünyasının nasıl hazırlanacağı, &NOW kapsamındaki en önemli etkinliklerden biri olan 23’üncü İnsan Kaynakları Zirvesi’nde tartışıldı. 23. İnsan Kaynakları Zirvesi, QNB Finansbank ve Kariyer.net’in ana sponsorluğunda MCT Yönetim Kurulu Başkanı Alper Utku ve MCT Genel Müdürü Didem Gürcüoğlu Tekay eş-başkanlığında gerçekleştirildi.

Tanyer Sönmezer: Çevik Liderlere İhtiyaç Var

23. İnsan Kaynakları Zirvesi konuşmacılarından MCT CEO’su Tanyer Sönmezer, “Şirketleri zor süreçler bekliyor. Bu dönemi aşmak için çevik liderlere ihtiyaç var. Geleceğin liderlerini ortaya çıkarmak için liderlerin gelişimine şimdiden başlanmalı” dedi. Liderleri mütevazı, uyumlu, vizyoner ve bağlanmış olarak tanımlayan Sönmezer, “Harekete geçmek ve yapmak iz bırakır” açıklamasında bulundu.

Gustavo Razzetti​: 25 Yıl İçinde İşlerin Yüzde 47’si Kaybolacak

23. İnsan Kaynakları Zirvesi’nde konuşma yapan Liberationist, Change Leadership School CEO’su ve Yazar Gustavo Razzetti, “Belirsizlik döneminden geçiyoruz. Önümüzdeki 25 yıl içinde işlerin yüzde 47’si kaybolacak. Adapte olmak bu rekabetteki en önemli avantaj haline gelecek. Bu kabiliyet bizi bir adım öne taşıyacak” dedi.

Dr. Alan Watkins: Havayolu Şirketlerinin 88 Yılda Ulaştığı Abone Sayısına Twitter İki Yılda Ulaştı

Liderlik ve çalışan performansı konusunda önemli çalışmalarıyla bilinen Complete Coherence Kurucusu ve CEO’su Dr. Alan Watkins de tıpkı Razzetti gibi tarihin hızla en heyecan verici dönemine şahitlik ettiğimize dikkat çekti. Watkins, “4D liderlik” sunumunda, “İletişim de çok hızlı bir şekilde değişiyor. Havayolu şirketleri 50 milyon aboneye 68 yılda ulaşırken, Twitter sadece iki yılda bu seviyeye ulaştı. Tempo gelecekte daha da hızlanacak” yorumunu yaptı. Liderlik konusuna da değinen Watkins, “Bazı insanlar ilişkilere, bazıları işe, bir bölümü de kendisine odaklanıyor. Bu üç boyutu birlikte geliştirmeliyiz” dedi.

 Richard Watson: Sözleşmeler Kişiselleştirilirse Verim Artar

Fütürist Yazar Richard Watson da geleceğin değişikliklere gebe olduğunu vurgulayarak, “Her çalışan aynı sözleşmeyle değerlendirilmemeli. Sözleşmeler kişiselleştirilirse verim artacaktır” dedi. Yapay zekâ konusuna da değinen Watson, “İnsanların odağının olduğu işlerde yapay zekaya yer yok. Gelecekte de bu meslekleri yapay zekâ tehdit edemeyecek” yorumunu yaptı. Dijitalleşmenin stresi beraberinde getirdiğini söyleyen Watson şöyle devam etti: "Bu aradaki dengeyi iyi kurmamız gerekecek. Gelecekte siestalar olmasını, çalışanların ödüllendirilmesini bekliyoruz."

Yves Morieux: Yöneticiler İş Yerinde Olmalı

Yeni çalışma biçimlerinin geliştirilmesi gerektiğini söyleyen The Boston Consulting Group Kıdemli Yönetici Ortağı Yves Morieux, “Yöneticiler zamanlarının yüzde 48’ini toplantılara, raporlara ve planlamalara ayırırken, yalnızca yüzde 30’unu kendi ekiplerine ayırıyor. Yöneticiler iş yerinde ve ekiple daha fazla zaman geçirmeli” tespitini yaptı. “Sabır ve istikrar doğru diyaloğu sağlar” diyen Liderlik ve Diyalog Profesörü Megan Reitz, “İnovasyon ve değişim hayat için olmazsa olmaz ama birbirimizle konuşamıyor ve dinleyemiyorsak ilk olarak bunu geliştirmeli ve değiştirmeliyiz” diye konuştu.

Colin J. Browne: Askeri Kanunlara Göre Yaşıyoruz

Happy Sandpit Kurucusu ve Yazar Colin J. Browne, “Yeni bir işe başladığınızda sözleşmenizde işe geleceğiniz yazıyor ancak mutlu işe gelmeniz gerektiği yazmıyor” dedi. Dünyadaki eğlenceli ofislerden örnekler veren Browne, “Verilere boğulmadan daha ihtiyaçlarımız öznesinde bir çalışma ortamı yaratmalıyız” dedi. Yöneticilerin günlük işlere yoğunlaşmasının çaresizliğe mahkûm ettiğini belirten Oxford Üniversitesi’nden Steven D’Souza, “Bugünün dünyasında askeri kanunlara göre yaşıyoruz” diye konuştu.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor