Lüleburgaz, Demo Day 2018 ile Geleceğin Yıldız Girişimlerini Seçti!

Lüleburgaz Belediyesi’nin İnovasyon ve Tasarım Yılı ilan ettiği 2018 yılı projelerinden olan “Geleceğin Yıldız Girişimcileri” projesi kapsamında Demo Day finali gerçekleştirildi. Detaylar haberimizde..

Lüleburgaz Belediyesi’nin İnovasyon ve Tasarım Yılı ilan ettiği 2018 yılı projelerinden olan ve Lüleburgaz Belediyesi ile Lüleburgaz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün iş birliği ile hayata geçirilen “Geleceğin Yıldız Girişimcileri” projesi kapsamında Demo Day finali gerçekleştirildi.

Lüleburgaz Belediyesi’nin lise düzeyindeki okulları kapsayan “Geleceğin Yıldız Girişimcileri” projesi kapsamındaki programın son aşaması olan Demo Day finalinde, 17 liseden 32 girişim fikri jürinin karşısına çıktı. Prof. Dr. Necdet Tekin Gençlik Merkezi’nde düzenlenen final etkinliği, sabah ve öğlen olmak üzere 2 ayrı bölümde gerçekleşti. Sabah saatlerindeki ilk bölümde tüm projeler arasından ilk 10’a giren fikirler belirlendi. Öğleden sonraki bölümde ise finale kalan gruplar içinden ilk 3’e girmeye hak kazananlar belli oldu.

Demo Day’e Katılan Her Fikir Kazandı

Geleceğin Yıldız Girişimcileri projesi kapsamında gerçekleştirilen tüm etkinliklerde, Lüleburgaz kentinde yaşayan gençlerin girişimcilik ile tanışması ve kentte bir girişimci ekosistemi yaratılması amaçlandı. Bu kapsamda, eğitimlerde ve atölye çalışmalarında Business Networking Akademi Kurucusu Ertuğrul Belen ve Embryonix Kuluçka Merkezi Kurucusu ve Müdürü Taylan Demirkaya deneyimlerini gençlerle paylaşarak girişimci adaylarının önemli kazanımlar elde etmelerine katkıda bulundular.

Projenin son ayağı olan ve Ertuğrul Belen ile Taylan Demirkaya’nın moderatörlüğünde gerçekleşen Demo Day’e katılan 32 proje grubunun motive olmasını sağlamak için etkinlik öncesinde Lüleburgaz Kadın Davul Ritim Grubu sahne aldı. Grup üyeleri, performanslarıyla liselilerin keyifli dakikalar geçirmelerini sağladılar.

Jürinin sunum yeteneği, fikir uygulanabilirliği gibi farklı kriterlere göre yaptığı değerlendirmelere göre Lüleburgaz Anadolu Lisesi’nden “Intimate Pal” projesinin sahibi olan grup üçüncü olurken Ramazan Yaman Fen Lisesi’nden “Bilio” projesi ikinci ve yine Ramazan Yaman Fen Lisesi öğrencilerine ait olan “YEH” projesi birinci oldu.

Demo Day finalinde ilk 3’e giren proje ekiplerine iş fikri hızlandırma desteği ve ödülleri takdim edildi. Buna ek olarak, Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli tarafından ilk 10’a giren tüm ekiplere de iş fikirlerini hayata geçirmelerinde iş fikri hızlandırma desteğinin sağlanacağı müjdesi verildi.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor