Girişimcilik Vakfı Fellow 2018 Başvuruları Başladı!

Vakıf, üniversitede okuyan gençlerin girişimcilik ruhunu keşfetmelerini sağlamak ve onlara bu süreçte rehberlik etmek amacıyla düzenlenen Girişimcilik Vakfı Fellow Programı'nın başvuru süreci 23 Haziran 2018 tarihine kadar devam edecek. Detaylar haberimizde..

Türkiye'de girişimcilik ekosistemini geliştirmek ve genç girişimcilere ilham vermek üzere kurulan Türkiye Girişimcilik Vakfı, Fellow 2018 Programı için başvuruları almaya başladı. “Farkınız özgürlüğünüz, cesaretiniz girişiminiz olsun” mottosu ile yola çıkan Girişimcilik Vakfı, adayların motivasyonunu ve girişimcilik potansiyelini ölçen seçim süreci sonucunda Türkiye'nin genç girişimci adaylarını belirleyecek.

Vakıf, üniversitede okuyan gençlerin girişimcilik ruhunu keşfetmelerini sağlamak ve onlara bu süreçte rehberlik etmek amacıyla düzenlenen Girişimcilik Vakfı Fellow Programı'nın başvuru süreci 23 Haziran 2018 tarihine kadar devam edecek.

“Genç Girişimci Adaylarının Sayısı Her Geçen Yıl Artıyor”

2014 yılından bu yana Fellow Programı'na 191 bin 400 başvuru yapıldığını ve 2017'nin 94 bin başvuru ile en yüksek başvuru aldıkları yıl olduğunu ifade eden Girişimcilik Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sina Afra, “Programımıza başvuru yapan genç girişimci adaylarının sayısı her geçen yıl artıyor. Yalnızca ilham mekanizmasını kullanarak yetenekli gençleri girişimciliğe teşvik etmek çok önemli. Girişimcilik kültürünü geliştirmek için altyapı oluşturmak gerekiyor ve bunun için en doğru başlangıç noktası da üniversiteler” diye konuştu.  

“Girişimcilik; Yenilik, AR-GE ve İstihdam Demek” 

Bu yıl Fellow Programı'na 120 bine yakın başvuru beklediklerini ifade eden Afra, sözlerine şöyle devam etti: “Önceki yıllarda Fellow seçim süreçlerinde binlerce üniversite öğrencisi, 81 ildeki 190'dan fazla üniversiteden başvurdu. Girişimcilik ekosistemine katkısının büyük olacağını öngördüğümüz gençlerle Fellow Programı aracılığıyla bir araya gelmekten dolayı son derece mutluyuz. Girişimcilerle buluşmaların yanı sıra Fellow'larımızı Türkiye ve dünyadaki önde gelen konferanslara ve yurtdışındaki girişimcilik anlamında örnek teşkil eden merkezlere götürmeyi sürdüreceğiz. Girişimcilik önümüzdeki yıllarda Türkiye'yi en çok kalkındıracak ekosistemlerden biri çünkü girişimcilik; yenilik, AR-GE ve istihdam demek. Türkiye'de girişimcilik kültürünü geliştirmek ve bu yolla sosyal ve ekonomik kalkınmayı hızlandırmak amacıyla çıktığımız bu yolda dördüncü senemizde Fellow 2018 Programı ile bu heyecanımıza ortak olacak gençleri bekliyoruz. Kurulduğumuz günden bu yana, direkt ve dolaylı olarak 2 buçuk milyondan fazla gence dokunduk. Şu anda Türkiye'nin her bölgesinden, Diyarbakır'dan Sakarya'ya, 80 Fellow'umuz ve 96 mezunumuz var. Şu anda Girişimcilik Vakfı üniversite öğrencilerinin yanında tüm ekosisteme ve özel sektörü, akademisi ile ülkedeki tüm kurumlara ilham veriyor. Fellow Programı'ndaki gençler kurumsal şirketlerle yaptığımız inovasyon projeleriyle şirketleri girişimcilik anlamında dönüştürüyor, şirketlerin spesifik sorunlarına inovatif çözümler üretiyorlar. Geçen yılın rakamlarıyla karşılaştığında bizi çok sevindiren bir bilgiyi de paylaşmak istiyorum. 2017 yılında özellikle kadın adaylardan aldığımız başvurularda artış yaşandığı görülüyor.”

Başvuru Koşulları ve Program Detayları

Fellow Programı'na katılmak isteyen öğrencilerin, 23 Haziran'a kadar http://gvfellowprogrami.com/ adresindeki başvuru formunu doldurup Girişimcilik Vakfı'na göndermeleri gerekiyor. Başvuru formunun ardından motivasyon videosu çeken öğrenciler bir sonraki aşamaya geçme hakkı kazanıyor. Altı adımdan oluşan seçim sürecinin devamı, yenilikçi ve bilimsel yöntemler aracılığıyla adayların motivasyonunu ve girişimcilik potansiyelini ölçen özel kişilik testlerinden ve seçim komitesiyle yapılacak online ve yüz yüze mülakatlardan oluşuyor. 

Programa başvurabilmek için T.C. vatandaşı olmak, Türkiye'de ikamet etmek, Türkiye'de bir üniversiteye girmeye hak kazanmış ve kayıt yaptırmış olmak, ekim ayından itibaren Türkiye'deki üniversitelerin 1, 2.,3. Ve 4. sınıflarında okuyor olmak gerekiyor.

 Geleceğin Girişimci Adayları Ne Kazanacak? 

Fellow Programı'na katılma şansı bulan gençler, program kapsamında ulusal ve uluslararası bir ağın parçası oluyor. Her iki ayda bir rol model alabilecekleri başarılı girişimcilerle bir araya gelerek onların hikâyelerinden ilham alma fırsatını yakalayacak olan başarılı girişimci adayları, üniversitelerinde girişim elçileri olarak görev alıyor. Seçilen Fellow'ların en önemli misyonları arasında kendi çevrelerinde girişimcilik kültürünü yaymak, çarpan etkisi yaratmak ve Girişimcilik Vakfı'nın “giveback” felsefesi doğrultusunda toplumdan aldıkları destekle kazandıkları başarıyı yine toplumla paylaşarak başarıyı çoğaltmak bulunuyor. Seçim sürecini başarıyla tamamlayan Fellow'lar aynı zamanda program kapsamında 1 yıl boyunca aylık 500 TL burs almaya hak kazanıyor.

Girişimcilik Vakfı ve Fellow Programı hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.girisimcilikvakfi.org web adresini ziyaret edebilirsiniz. Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor