Down Sendromlu Bireyler İş Hayatına Hazırlanıyor!

Uluslararası Down Sendromlular Federasyonu (UDF), yıl sonuna kadar 223 down sendromlu bireyi iş hayatına kazandırmayı hedefliyor. Detaylar haberimizde..

Uluslararası Down Sendromlular Federasyonu (UDF), yıl sonuna kadar 223 down sendromlu bireyi iş hayatına kazandırmayı hedefliyor.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde "1. Uluslararası Down Plaj Futbol Festivali" düzenlendi. Amacın toplumsal farkındalık oluşturmak olduğu etkinliğe katılan Uluslararası Down Sendromlular Federasyonu (UDF) Başkanı Muhammed Abdullah Tuncay, yıl sonuna kadar 223 down sendromlu bireyi iş hayatına kazandırmayı amaçladıklarını söyledi.

"Onları İş Sahasına Kazandırmak İstiyoruz"

Türkiye'nin down sendromlular alanında en güçlü sivil toplum kuruluşu olduklarını anlatan Tuncay, UDF ile Türkiye Aşçılar Federasyonu iş birliğiyle Down Şefler Türkiye Projesi'ni başlattıklarını söyledi.

12 ilde 27 çocuğun akademik aşçılık eğitimi aldığından bahseden Tuncay, "Eğitim alan downlu çocuklarımızın hepsi 5 yıldızlı otellerde kayıtlı ve resmi aşçı olacaklar. Bu, dünyada bir ilk. Bunu önümüzdeki yıl daha da çoğaltacağız. Spor yapan çocuklarımızın meslekte olması lazım, para kazanması lazım. Kendilerini hayatın içinde hissetmeleri lazım."

Down sendromlu çocukların artık hayatın her yerinde olmasını istediklerini belirten Tuncay, "Biz onlara 'melek yüzlüler' diyoruz. 'Melek yüzlülerin' sporda, sanatta, kültürde özellikle de iş hayatında mutlaka olmaları lazım. Türkiye'nin ve dünyanın melek yüzleri artık iş piyasasında. Onlar bir gün bir restoranda, bir gün çok güzel bir AVM'de mağazada önemli bir kurumda karşınıza çıkabilir. UDF olarak yıl sonuna kadar 223 'melek yüzlü'yü iş sahasına kazandırmak istiyoruz." dedi.

Uluslararası Down Sendromlular FederasyonuDown Şefler Türkiye Projesi'nin yanısıra "Down DJ'ler" projesini de başlattıklarını ve bu projeyle dört down sendromlu çoçuğun DJ olarak istihdam edileceğini belirtti.

Haberimizi  tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor