GEC18IST’te 16- 19 Nisan tarihleri arasında 170’i aşkın ülke ve Türkiye’den 7 binden fazla katılımcı yer aldı. Kongre’de 300’ün üzerinde uluslararası uzman konuşmacı, 150’den fazla oturumda izleyicilerle buluştu. Detaylar haberimizde..
Dünyanın en kapsamlı girişimcilik ekosistem liderleri paydaş toplantısı olarak kabul edilen Global Girişimcilik Kongresi (Global Entrepreneurship Congress - GEC), İstanbul’da dünyanın önde gelen iş ve girişimcilik ekosistem liderlerinin ilham veren ve ufuk açan konuşma ve panellerine sahne oldu.
GEC18IST’te 16- 19 Nisan tarihleri arasında 170’i aşkın ülke ve Türkiye’den 7 binden fazla katılımcı yer aldı. Kongre’de 300’ün üzerinde uluslararası uzman konuşmacı, 150’den fazla oturumda izleyicilerle buluştu.
Dört gün boyunca İstanbul’da düzenlenen kongreyi değerlendiren GEC18IST Platform Başkanı Ali Sabancı: “GEC18IST, Türkiye’nin girişimcilik ekosistemi adına önemli bir işbirliği platformuna dönüştü. Her sene farklı bir ülkede gerçekleşen GEC’nin onuncu yılında Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenmesi ülkemizin girişimcilik gücünün uluslararası sahnede sergilenmesi için büyük bir fırsat yarattı. Ayrıca GEC18IST İstanbul’da düzenlenen tek seferlik bir kongre olmanın ötesinde uzun soluklu bir dayanışma platformuna vesile oldu. Türkiye olarak global girişimcilik ekosisteminde aktif ve verimli bir şekilde rol alabilmemiz için, GEC18IST ile başlayan bu ortak dayanışma hareketinin gerçek bir platforma dönüştüğünü görmekten son dere mutlu oldum. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekci ve Kalkınma Bakanımız Lütfi Elvan’ın da değerli katılımları ve destekleri ile taçlanan kongremiz Türk girişimcilik dünyasının önemli bir miladı olmuştur” dedi.
GEC Organizasyon Komitesi Platform Genel Müdürü Didem Altop: "Dünyanın dört bir yanından katılan girişimcilik ekosistem paydaşlarını Türk ekosistemi olarak ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Başta Cumhurbaşkanlığı, Ekonomi Bakanlığı veKalkınma Bakanlığına teşekkürlerimizi sunuyoruz.Ali Sabancı'nın önderliğinde takım ruhu ile çalışan Endeavor, Habitat, TIM veTOBB ile birlikte İstanbul Organizasyon Komitesi olarak 60 özel sektör ve 50 STK partnerimizin birlikte hareket ediyor olması emsalsiz bir işbirliği örneği oldu. Bundan sonra da kol kola devam ederek Türk girişimcilik ekosistemini geliştirmeye ve güçlendirmeye devam edeceğiz."
İstanbul’da 10. yılını kutlayan Kongre boyunca NASA Astronotu Greg Johnson, Guy Peri (P&G Chief Data Officer), Fadi Ghandour (Wamda Capital Chairman), Jeff Hoffman (Colorjar YK Başkanı), Yossi Vardi (4 Years From Now YK Başkanı), Daniel Isenberg (Babson Üniversitesi Girisimcilik Ekosistemi Projesi YK Başkanı), Christopher Schroeder (Yatırımcı ve “Startups Rising” Kitabı Yazarı), Kristen Schrieber (AB KOBİ Komisyon ve Politikalar Başkanı), Alex Salkever (Futurist ve “The Driver in the Driverless Car” Kitabı Yazarı) ve Zainab Salbi (#MeToo Kadın Hareketi Öncüsü), Silikon Vadisi Yönetici Direktörü Vera Shokina, MyGov India CEO’su Arvind Gupta, GEN Space Direktörü Stephan Reckie, VSpace News Kurucusu Valerie Vlasenko gibi uluslararası iş ve girişimcilik dünyası liderleri sahne aldı.
GEC18IST’te ayrıca Türkiye’nin önde gelen iş insanlarından Muhtar Kent (Coca Cola Yönetim Kurulu Başkanı), Hanzade Doğan Boyner (Doğan Online ve HepsiBuradaYK Başkanı), Mehmet Göçmen (Sabancı Holding CEO’su), Erkan Duysal(Arçelik İnovasyon Direktörü), Pegasus Havayolları CEO’su Mehmet Nane, Allianz Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran Symes, Zorlu Holding Yönetim Kurulu Üyesi Emre Zorlu, Fiba Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özyeğin, Limak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, Garanti Bankası Dijital Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Didem Dinçer Başer ve kamu dünyasından TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız gibi isimler ilham veren konuşmalara imza attılar.
GEC’de, ana seansların yanı sıra endüstri ve ekosistem trendlerinin tartışıldığı Paneller, konu bazlı araştırmalar ve vaka çalışmalarının paylaşıldığı Learning Hub’lar, atölyelerin gerçekleştiği Workshop Hub'lar ve networking fırsatı yaratan saha ziyaretleri gibi birçok farklı aktivite gerçekleşti.
Kongre; “Innovation Culture”, “Exponential Thinking” ve “Zero Barriers” çerçevesinde STK, üniversite, lise, kamu ve özel sektör temsilcilerinin yanı sıra girişimci ve yatırımcıları da ağırladı. Her sene farklı bir ülkede gerçekleşen GEC’nin onuncu yılında Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenmesi ülkemizin girişimcilik gücünün uluslararası sahnede sergilenmesi için büyük bir fırsat oldu.
Tüm dünyada girişimcilik gündemini İstanbul’da belirleyen Kongrenin İstanbul’da düzenlenmesi ile ülkemizden “born-global” şirketler çıkmasına katkıda bulunulması ve İstanbul’un bölgesel bir girişimcilik merkezi olarak dünyadaki yerini güçlendirerek, ülkemizi bir yatırım merkezi olarak konumlandırılması amaçlandı. Kongrenin önümüzdeki yıl Bahreyn'de düzenlenecek olmasının açıklanması ile GEC18IST’in kapanışı gerçekleşti.
Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.