Fibabank'dan FinTech Fonlama Girişimi: Finberg!

Fibabanka, KOBİ’lerin ve bireysel müşterilerin günlük hayatlarını ve iş yapış biçimlerini kolaylaştıran yenilikçi ürün ve hizmetlerini girişimciliğe ve teknolojiye yatırım yaparak sunmalarını sağlayan Finberg’i kurdu. Finberg’in hedef fonu 50 milyon TL. Detaylar haberimizde..

Fibabanka, KOBİ’lerin ve bireysel müşterilerin günlük hayatlarını ve iş yapış biçimlerini kolaylaştıran yenilikçi ürün ve hizmetlerini girişimciliğe ve teknolojiye yatırım yaparak sunmalarını sağlayan Finberg’i kurdu. Finberg’in hedef fonu 50 milyon TL.

Hedef Fonu 50 Milyon TL

Odağında mikro, küçük ve orta ölçekli şirketler olan Finberg; hedef fon büyüklüğü 50 milyon TL ile kuruldu ve bireysel bankacılık ürünlerinin de dahil olduğu dijital finansal ürünler sunuyor. Finansman hizmetlerinde; ‘İşletme Sermayesi’, ‘Ticaret Finansmanı’, ‘Tedarik Zinciri Finansmanı’, ‘Fatura Finansmanı’, ‘Tüketici Finansmanı’na; finansman olmayan hizmetlerde ise ‘E-para’, ‘E-ödeme’, ‘Finansal Raporlama’,  ‘Robotik Finansal Öneriler’ ve ‘Kredi Skoru’ alanlarına odaklanıyor. Ayrıca, diğer bankalar için de teknoloji dış kaynak hizmetleri sağlamayı planlıyor.

KOBİ’lere dokunan ve katma değerli hizmetler sunan yeni nesil teknoloji firmaları ile iş ortaklığı kurarak ekosistemi büyütmek amacı ile yeni girişimlere yatırım yapma yoluyla büyümeyi planlıyor. Bu niteliklere sahip  teknoloji ve yenilik odaklı ölçeklenebilir yeni girişimler, Finberg’e hem iş ortaklığı hem de yatırım almak için başvurabiliyor. Finansal teknoloji ve perakende teknoloji start-up’ları başvurular değerlendirilirken önceliklendiriliyor. Firmalardan beklenen ise çalışır bir ürüne, ispatlanmış iş modeline, net gelir modeline ve odaklanmış bir takıma sahip olmaları.

Toplam 2,5 Milyon TL Yatırım

Şirket başına minimum 100 bin dolar yatırım yapmayı planlayan Finberg tarafından, 6 ayda 200’den fazla girişim incelenerek 81 girişim değerlendirildi, 70’i ile görüşüldü. Şu anda 7 girişimin incelemesi sürerken toplam 2,5 milyon TL ile Garaj Sepeti ve Bizim Hesap ilk yatırım alan şirketler oldu.

btgunlugu kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 4.687 kişi okudu.
Kategori: Finans / FinTech, Tanıtım Haberi, Yeni Girişim

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor