Yıldız Teknopark'tan 9 Yılda Toplam 180 Milyon Dolarlık İhracat!

7 binden fazla kalifiye Ar-Ge personelinin görev yaptığı Yıldız Teknopark’ın 2009 yılından bu yana gerçekleştirdikleri ihracat tutarı180 milyon dolara, projelerden elde edilen gelir ise 2,5 milyar TL'ye yaklaştı. Detaylar haberimizde..

7 binden fazla kalifiye Ar-Ge personelinin görev yaptığı Yıldız Teknopark’ın 2009 yılından bu yana gerçekleştirdikleri ihracat tutarı 180 milyon dolara, projelerden elde edilen gelir ise 2,5 milyar TL'ye yaklaştı.

Yıldız Teknopark’ın katma değeri yüksek ürünlerin geliştirilmesine katkı sağlamayı ve ülkemizin cari açığının kapatılması için çalışmalar yürütmeyi öncelikli hedefleri arasına koyduğunu belirten Yıldız Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Mesut Güner, 2009 yılından bu yana gerçekleştirdikleri ihracat tutarının 180 milyon dolara yaklaştığını söyledi.

Yıldız Teknopark’ın önümüzdeki yıl 10’uncu yılını kutlamaya hazırlandığını belirten ve Yıldız Teknopark çalışmaları hakkında bilgi veren Prof. Dr. Mesut Güner, “Kısa sürede büyük bir aşama kaydeden Türkiye’nin teknoloji üssü Yıldız Teknopark, Türkiye’nin en büyük teknoloji geliştirme bölgesi olmasının yanında, ülkemizin en büyük kuluçka merkezine de ev sahipliği yapıyor. Ar-Ge’nin öneminin çok daha iyi anlaşıldığı bir dönemdeyiz. Biz de bu doğrultuda daha büyük hedefler belirledik” dedi.

Projelerden 2,5 Milyar TL Gelir

Yıldız Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Mesut Güner, Yıldız Teknopark’ta 7 binden fazla kalifiye Ar-Ge personelinin görev yaptığına dikkat çekerek, “Bugün 280’i Ar-Ge, 102’i kuluçka olmak üzere toplam 382 firmanın faaliyet gösterdiği teknoparkımızda kabul edilen proje sayısı 2 bin 900’e yaklaştı. Bu projelerden elde edilen gelir ise 2,5 milyar TL civarında. Katma değeri yüksek ürünlerin geliştirilmesine katkı sağlamak ve ülkemizin cari açığının kapatılması için çalışmalar yürütmek öncelikli hedeflerimiz arasında bulunuyor” dedi.

Yıldız TTO 300’den Fazla Üniversite Sanayi İş Birliği Projesine İmza Attı

Yıldız Teknopark bünyesinde yer alan Yıldız TTO’nun çalışmalarını da değerlendiren Güner, “Teknoloji transfer ofisimiz, akademisyenler ile sanayiciler arasında karşılıklı güvene dayalı, sürdürülebilir iş birlikleri sağlamayı temel amaç olarak benimsiyor. Yıldız TTO, üniversitemizdeki akademik bilginin, bilimin ve know-how’ın sanayinin ihtiyaçları doğrultusunda kullanılması, ülkemiz ekonomisine olumlu katkılar sağlaması yolunda gerekli platformların oluşturulması için bir arayüz görevi üstleniyor. Yıldız TTO’nun faaliyetleri arasında önce çıkan bölümlerden biri de üniversite sanayi iş birlikleri. Özel önem verdiğimiz başlıklar arasında bulunan bu konuda bugüne dek Yıldız Teknopark’ta geliştirilen üniversite sanayi iş birliği proje sayısı 300’ü aştı” diye konuştu.

Silikon Vadisi’nde Hızlandırma Programı

Yenilikçi bir fikre sahip tüm girişimcilere açık olan Yıldız Teknopark, yılın belirli dönemlerinde düzenlediği çeşitli yarışmalarla girişimcilere para ödülü, Yıldız Kuluçka’da yer alma fırsatı ve ABD’de Silikon Vadisi’nde bulunan Starcamp ofisinde hızlandırma programından yararlanma gibi birçok imkan da sunuyor.

Prototip Atölyesi’nde Üretim Fırsatı

Yıldız Teknopark, fikirlerini gerçeğe dönüştürmek isteyen Yıldız Teknopark firmalarının, YTÜ akademisyen ve öğrencilerinin projelerine Yıldız Prototip Atölyesi ilk üretim desteği de sunuyor. Atölyenin sahip olduğu gelişmiş üretim olanakları, girişimcilerin projelerini somutlaştırmalarına yardımcı oluyor. Bugüne dek 74 projenin gerçekleştiği ve iki firmanın ticarileştiği atölyede halen üzerinde çalışan proje sayısı ise 37. Yıldız Prototip Atölyesi’nde bugüne dek üretilenler arasında F16 simülatöründen bel fıtığı tedavisinde kullanılan traksiyon cihazına, 3D yazıcıdan hidrolik preslerde silindir kısmını korumak için kullanılan körüğe ve Cat6 kablo sarma makinesine kadar birçok farklı ürün bulunuyor.

İcat Fabrikası Gibi Çalışıyor

Türkiye’nin en büyük kuluçka merkezi olan Yıldız Kuluçka ise, şu an ev sahipliği yaptığı 102 girişimle adeta bir icat fabrikası gibi çalışıyor. Yıldız Kuluçka’da bulunan girişimler, yararlanabildikleri ön kuluçka ve kuluçka programları ile şirketleşme yolunda hukuki, mali ve patent konularında ihtiyaçları olan bütün danışmanlık hizmetlerinden yararlanabiliyor.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor