18. MÜSİAD Ekonomi Basını Başarı Ödülleri Verildi!

Ekonomi basınındaki başarılı gazeteci, yayın organı ve kuruluşların başarılı çalışmalarının ödüllendirilmesi amacıyla düzenlenen, Ekonomi Basını Başarı Ödülleri (EBBÖ) ödül töreni, Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Detaylar haberimizde..

Ekonomi basınındaki başarılı gazeteci, yayın organı ve kuruluşların başarılı çalışmalarının ödüllendirilmesi amacıyla düzenlenen, Ekonomi Basını Başarı Ödülleri (EBBÖ) ödül töreni, Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Düzenlenen törende, MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, Genel Başkan Vekili Dr. Ali Gür; Genel Başkan Yardımcıları İsrafil Kuralay, Av.Kerim Altıntaş ve Adnan Bostan; Genç MÜSİAD Başkanı Engin Akdağ, MÜSİAD üyeleri ve çok sayıda basın mensubu yer aldı.

Gazetecilere Verilen Değer Ülkenin Gelişmişlik Düzeyini Gösterir

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Genel Başkan Yardımcısı Av.Kerim Altıntaş; gazetecilere verilen değerin, bir ülkenin medeniyet ve gelişmişlik düzeyiyle doğru orantılı olduğunu belirtti. Altıntaş; “Gazetecilik mesleğini ve gazetecileri, toplumun kendisinden ayrı düşünemeyiz. Çünkü bir gazeteci, içinde doğduğu toplumun, yetiştiği toprakların özünü, işine yansıtır. Bu topraklar merttir, cesurdur, adaletli ve güvenilirdir. Halk olarak gazetecilerden beklentimiz, mesleklerini icra ederken bu kadim Anadolu değerlerinden güç almalarıdır. Biz şanslıyız; çünkü memleketimizde, işini hakkıyla yapan ve ülkesine bir katkı sunmak için çabalayan basın mensuplarımızın sayısı hayli fazla. Bu vesileyle, işini severek yapan ve görevini layıkıyla icra eden tüm gazetecilerimize teşekkürü bir borç bilirim.” dedi.

Farkındalığın Oluşturulmasında Ekonomi Basını Büyük Rol Oynuyor

Altıntaş’ın ardından kürsüye gelen Genel Başkan Abdurrahman Kaan, ekonomi basının yalnız ekonomik değerlendirmelere yer veren ya da sadece ekonomiye dair içerik üreten bir yapıda olmadığını vurguladı. Kaan, “Ekonomi Basını ekonominin mevcut ve gelecekteki durumunu meydana getiren siyasi ve toplumsal gelişmeleri de kamuoyuna sunarak, önemli bir farkındalık oluşturmaktadır. Bu işleviyle de son derece değerli bir görevi yerine getiren ekonomi gazetecilerimize 18 yıldır yanlarında olduğumuzu, Ekonomi Basını Başarı Ödülleri’yle hissettirmeyi amaçlıyoruz.” diye konuştu.

Orta Gelir Tuzağından Kurtulmanın Yolu Milli Sanayileşme

Konuşmasında Türkiye ekonomisi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Kaan; “Türkiye’nin küresel ölçekte güvenli ve gelişmiş bir ülke olma iddiasını sürdürmesi için, milli teknoloji kazanma ve teknolojiye dayalı sanayileşme konusunda, yeni bir sıçrama yapması gerekiyor. Türkiye ekonomisi, sürdürülebilir kalkınma ve küresel rekabet gücü için, üretim yeteneğini, ileri teknolojiye dayalı yüksek katma değerli ve teknolojik düzeyi daha üst seviyelere taşıyacak bir yapısal dönüşüm gerçekleştirmelidir. Ancak bu dönüşümü, ülkemizin öz kaynaklarıyla gerçekleştirmek durumundayız. Çünkü, Orta Gelir Tuzağından çıkış, yalnızca milli bir sanayileşme hareketini, seferberlik anlayışı ile başlatmakla mümkün olacaktır.” ifadelerinde bulundu.

Manipülatif Hareketlerle Karşı Karşıyayız

Türkiye ekonomisinin anlık gelişmelerle sarsılacak bir yapıda olmadığını ifade eden Kaan, “Bugün ülkemizde döviz piyasalarında yaşananlara baktığımızda; kısa ve orta vadede atılacak adımları iyi planlayarak, gerekenleri hızla yapmanın ve kamuoyuna iyi anlatmanın önemli olduğunu görüyoruz.Dövizde yaşadığımız dalgalanmaların sadece küresel kaynaklı olmadığı ve yalnızca ülkemizin mali altyapısından da kaynaklanmadığı açıkça ortadadır. Aynı zamanda manipülatif bir hareketle de karşı karşıyayız. Bu manipülasyona neden olanlara yaptırım uygulanması ve yurt içinde TL’ye değer kaybettirmeyi hedefleyenlerin ellerinden de bu fırsatı almamız gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Önceliğimiz Yerli ve Milli Üretim

Yerli ve milli üretim konusuna MÜSİAD olarak stratejik bir önem atfettiklerini kaydeden Kaan, “Yerli ve milli üretim temelinde gelişecek bir ekosistem oluşması için hem proje bazlı hem de üyelerimizin yetkinliklerini artırma şeklinde ciddi çalışmalar yürütüyoruz. Bu çalışmalarımızı, hayata geçirdiğimiz “stratejik sektörler ve politikalar başkanlığı” ve bağlı 5 üst kurul himayesinde gerçekleştiriyoruz. Yerli ve milli üretimin sadece üretimden ziyade, stratejik bir durum haline gelmiş olması, bu konunun ülkemiz üzerindeki önemini bizlere göstermektedir.” değerlendirmesinde bulundu.

2018 Yılının Ekonomi Basını Başarı Ödülleri Kimlere Verildi?

  1. Yılın Ekonomi Haberi: Erdinç Akkoyunlu (Star Gazetesi)
  2. Yılın Reel Sektör Haberi: İbrahim Acar (Sabah Gazetesi)
  3. Yılın Ekonomi Röportajı: Murat Birinci (Anadolu Ajansı)
  4. Yılın Ekonomi Araştırma Haberi: Murat Palavar (Yenişafak Gazetesi)
  5. Yılın Ekonomi Dijital Yayını: Dunya.com
  6. Yılın Ekonomi Programı: Elif Saygılıer (TRT Haber- 7/24 Programı),
  7. Yılın Ekonomi Yayını: Platin Dergisi
  8. Yılın Ekonomi Yazarı: Cüneyt Başaran (Haber Türk Gazetesi)
  9. Yılın Ekonomi Fotoğrafı: Salih Zeki Fazlıoğlu / Anadolu Ajansı
  10. Jüri Özel Ödülü: Faruk Erdem (Takvim Gazetesi)
  11. MÜSİAD Özel Ödülü: TRT World

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor