Küçük Girişimciler, Büyük Fikirlerine Yatırım Arayışında!

Türkiye’nin ilk çocuk girişimcilik merkezi Fikir Değirmeni Çocuk Kuluçka Merkezi’nde eğitim gören küçük girişimciler, büyük fikirlerini yatırımcılar önünde anlattı. Detaylar haberimizde..

Türkiye’nin ilk çocuk girişimcilik merkezinde eğitim gören küçük girişimciler, büyük fikirlerini yatırımcılar önünde anlattı. Fikir Değirmeni Çocuk Kuluçka Merkezi’nde eğitim gören girişim dünyasının en genç temsilcileri, kariyer basamaklarının ilk adımını Workinton Levent şubesinde attı. Girişim fikirlerini yatırımcılar önünde sunan 15 çocuk, start-up ekosisteminin Türkiye’de geliştiğini en önemli ispatı oldu.

Fikir Değirmeni Çocuk Kuluçka Merkezi’nde 2 yıl boyunca eğitim alacak 9-17 yaş arası çocuklar, fikir, proje ve iş geliştirme alanlarında kendilerini geliştiriyor. Fikir Değirmeni’nde yenilikçi ve üretim esaslı iş modelleri üzerinde çalışan çocuklar, meslek seçiminde büyük kararsızlık yaşayan Türk gençlerine de örnek oldular. Workinton çalışma alanlarını kullanan çocuklar, girişimcilik hayatlarının ilk sunumlarını yatırımcılar önünde gerçekleştirdi.

Yaşları küçük ama idealleri büyük olan girişimciler teknoloji temelli fikirlerini yatırımcılar önünde anlatırken oldukça heyecanlandı. Abuzer Gaffari İnan (15), Cemre Nil Çelik (14), Efe Hüseyinoğlu (12), Erdi Buğur (17), Ulaş Berdan Polat (17), Sercan Şen (17), Yusuf Aras (17), Oktay Polat(17), Azra Toraman (15), Abdullah Bera Albayrak(12), Fatih Yıldızcan (12), Reyhan Güllüce (12), Muhammed Talha Vardi (13), Şevval Güllüce (11), Yunus Emre Ece (9) ve Yunus Emre Özer (13) melek yatırımcı ağları ve yatırımcılar önünde sunum yaptı.

İşte Küçük Girişimcilerin Büyük Fikirlerinden Bazıları

Girişim Girişimciler Amaç
Hayal Mentoru  Efe Hüseyinoğlu Doğru meslek seçimi için yönlendirmeler yapacak olan Hayal Mentoru, doğru meslek seçimi için online yardımcı olacak. Yaşları 10 ila 18 yaşında değişen çocuklar için farklı meslek dallarında uzman kişilerin görüşleri bu platformdan alınacak.
InanWay Asfaltı Abuzer Gaffari İnan Karayollarında asfaltın dayanıklılığını artırmak için geliştirilen bu projede, asfalt içeriğine yurtdışından getirilen bir madde ile katkı yapılacak. Çelikten 10 kat daha dayanıklı yollarda trafik kazaları daha da azalacak.
Raphyron

Erdi Buğur

-

Ulaş Berdan Polat

Gençlerin sosyalleşmesi ve analitik zekayı geliştirmek için imal edilen oyun robotu Raphyron, kullanıcılar tarafından programlanabiliyor. Çok fonksiyonlu bu oyun robotu ile eğlenceli yarışmalar da yapılabiliyor.
Deha  Azra Toraman Ortaokul ve lise öğrencilerinin interaktif proje ödevleri almasını sağlayacak bir platform olan Deha, öğretmenlerin proje değerlendirme süreçlerini kolaylaştırıyor. Müfredeta uygun ders programları oyunlaştırılıp, daha anlaşılır hale getirilecek.
Saving For Money  Abdullah Bera Albayrak İsrafı önlemeye yönelik uygulama her bireyin tüketebileceği gıda oranını baz alarak istatistiki bir veri oluşturuyor. Artan gıdaların değerlendirilmesi ve online satışı da bu platform üzerinden yapılacak.
Otomatik Hayvan Evi (OHE)  Reyhan Güllüce Sokak hayvanlarının yaşam kalitesini artıracak bu platform ile hayvanların beslenme ve su ihtiyaçlarının giderilmesi planlanıyor.Kontrol sistemleri ile donatılacak OHE’ler, yalıtımlı duvarları ve konforlu yaşam alanları ile sokak hayvanlarını dış etkilerden koruyacak.

Fikir Değirmeni Kurucusu Burak Kartal, “Çocuklara girişimcilik bilincini aşılamak için kurduğumuz kuluçka merkezinde çocuklarımız gelecekten pay alıyor. Çocuklar Workinton kuluçka merkezinin sunduğu hizmetlerden faydalanarak fikirlerini geliştirirken, Workinton’un yenilikçi çalışma alanlarında başarı hikayelerini kendileri yazıyor” diye konuştu.

Fikir Değirmeni Çocuk Kuluçka Merkezi hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.fikirdegirmeni.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor