İBB, Akıllı Şehir Fikirlerinizi ve Projelerinizi Bekliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki İSBAK ve BTM “Yenilikçi fikrinle İstanbul’u değiştirmeye hazır mısın” sloganı ile Akıllı İstanbul için değer üretebilecek fikirleri aramaya başladı. Detaylar haberimizde..

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki İSBAK ve BTM “Yenilikçi fikrinle İstanbul’u değiştirmeye hazır mısın” sloganı ile Akıllı İstanbul için değer üretebilecek fikirleri aramaya başladı. En yenilikçi fikre 20 bin lira ödül verilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki İstanbul Bilişim ve Akıllı Kent Teknolojileri AŞ (İSBAK), İstanbul Ticaret Odası tarafından kurulan Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM) ile işbirliğine gitti. Stratejik işbirliğinin konusu İSBAK’ın bu yıl ilk kez vermeyi planladığı Akıllı Şehir Ödülleri oldu. Gelenekselleşmesi düşünülen ödülün ana teması “Akıllı Şehrin Girişimcileri” olacak. 

“Al fikrini gel, fikrin iş yapsın!” sloganıyla yola çıkan BTM ile “Akıllı şehirler akıllı sistemlerle kurulur” sloganıyla çalışmalarını sürdüren İSBAK, işbirliği yaptıkları ve ödül verecekleri projede “Yenilikçi fikrinle İstabul’u değiştirmeye hazır mısın?” sloganını kullanacak. Yapılan işbirliği ile Akıllı İstanbul için en yenilikçi fikri düşünen girişimciler ödüle layık görülecek. 

10 Startup Yarışacak, Birinciye 20 Bin TL Ödül Verilecek

Yarışmaya katılacaklar girişimci fikirlerini İBB İSBAK ve BTM’nin uzman kadrosundan oluşan jüri üyesi belirleyecek. 17-18-19 Nisan’da İstanbul Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Yenikapı Avrasya Gösteri Merkezi’nde düzenlenecek “World CitiesCongress İstanbul 2018”de söz konusu 10 startup sunumlarını gerçekleştirecek. Yarışma sonunda ilk üçe giren isimler belirlenecek. Birinciye 20 bin TL, ikinciye 10 bin TL, üçüncüye ise 5 bin TL ödül verilecek. İlk 3’e giren isimlere ayrıca BTM’ye üye olma hakkı tanınacak. Bu girişimciler ödülün ardından BTM’nin sunduğu ücretsiz ofis, eğitim, mentörlük, yatırımcı söyleşileri gibi birçok faaliyetten faydalanabilecek. 

İşte Akıllı Şehrin Girişimcileri Bu Kategorilerde Yarışacak

  • Akıllı Ulaşım Kategorisi
  • Sürdürülebilir Ulaşım Kategorisi
  • Sürdürülebilir Çevre Kategorisi
  • Akıllı Yaşam Çözümleri Kategorisi
  • Sağlıklı Şehir Çözümleri Kategorisi
  • Verimlilik Kategorisi
  • Güvenli Şehir Çözümleri Kategorisi
  • İnovatif Çözümler Kategorisi
  • Teknoloji Kategorisi
  • Girişimcilik Kategorisi
  • Umut Vaat Eden Proje Kategorisi

11 kategorinin yer aldığı yarışmanın başvuruları ise 10 Nisan 2018’e kadar devam edecek. Girişimciler, İstanbul için düşündükleri yenilikçi fikirleri www.worldcities.istanbul/basvuru adresi üzerinden online başvuru aracılığı ile iletebilecek. Başvurular birkaç gün içinde değerlendirilecek ve 10 startup yarışmaya katılmaya hak kazanacak. 

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor