Teknoloji Ödülleri Başvuruları 28 Mayıs'a Kadar Uzatıldı!

Türkiye’nin teknoloji geliştiren ülkeler arasında yer almasının sağlanması, yenilikçi ürün ve teknolojilerin teşvik edilmesi amacıyla 13. kez düzenlenen Teknoloji Ödülleri’ne başvurular, yoğun talep üzerine 28 Mayıs 2018 tarihine kadar uzatıldı. Detaylar haberimizde..

TÜBİTAK, TTGV ve TÜSİAD tarafından Türkiye’nin teknoloji geliştiren ülkeler arasında yer almasının sağlanması, yenilikçi ürün ve teknolojilerin teşvik edilmesi amacıyla 13. kez düzenlenen Teknoloji Ödülleri’ne başvurular, yoğun talep üzerine 28 Mayıs 2018 tarihine kadar uzatıldı. 

Teknoloji Ödüllerinde amaç;

  • Ülkemizde yenilikçi ürün, yeni teknik veya teknolojinin geliştirilmesini hedef alan üretim süreci geliştirme çabalarını desteklemek,
  • Yenilikçi ürün ve teknoloji geliştirmenin rekabetçi pazarlarda başarının kaçınılmaz gereği olduğu konusunda sanayicimizi bilinçlendirmek,
  • Ve kamuoyunun bu konudaki duyarlılığını artırmaktır.

Teknoloji Ödülleri’nde “Ürün” ve “Süreç” olmak üzere iki ayrı kategori, her bir kategoride kuruluş büyüklüğü temel alınarak (mikro,  küçük, orta, büyük) oluşturulan sekiz kategori ve bir büyük ödül yer alıyor. Geçmiş yıllarda yapılan yarışmalardan farklı olarak bu yıl, firmaların “Üniversite-Sanayi İş Birlikleri”ne de ödül verilecek.

Yeni ürün üretilmesi veya ürün kalitesi/standardının yükseltilmesi Ürün Yeniliği olarak, yeni üretim teknolojilerinin geliştirilmesi veya maliyet düşürücü ve standart yükseltici yeni tekniklerin geliştirilmesi Süreç Yeniliği kategorisi olarak tanımlanıyor.

Ödüle başvuran firmaların büyüklüklerine göre sınıflandırılmasında 18.11.2005 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren "Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin Tanımı, Nitelikleri ve Sınıflandırılması Hakkında Yönetmelik" esas alınıyor.

Ödüllere yenilikçi ürün/süreç geliştirme ve iyileştirme çalışması olan firmalar başvurabiliyor. Yarışmaya başvurmak isteyen kuruluşların buradaki başvuru formunu eksiksiz bir şekilde doldurmaları ve 28 Mart 2018 tarihine kadar başvuru işlemlerini gerçekleştirmeleri gerekiyor. 

Teknoloji Ödülleri hakkında daha detayl ıbilgi edinmek isterseniz www.teknoloji.org.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz. Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor