7. Uludağ Ekonomi Zirvesi’nin 2. Gününde Neler Konuşuldu?

Capital ve Ekonomist dergileri tarafından bu sene 7’ncisi düzenlenen, Türkiye’nin en önemli iş ve ekonomi dünyası buluşmalarından biri olan Uludağ Ekonomi Zirvesi, 23-24 Mart tarihlerinde gerçekleşti. Detaylar haberimizde..

Capital ve Ekonomist dergileri tarafından bu sene 7’ncisi düzenlenen, Türkiye’nin en önemli iş ve ekonomi dünyası buluşmalarından biri olan Uludağ Ekonomi Zirvesi, 23-24 Mart tarihlerinde gerçekleşti. Zirve’nin ikinci ve son günü de ilgi çekici konulara ve birbirinden değerli konuşmacılara ev sahipliği yaptı.

Gayrimenkulün Geleceği

Akkök Holding’in oturum sponsorluğunda gerçekleşen günün ilk panelinde, ‘Gayrimenkulün Geleceği’ ve sektörün gündemini konuşuldu.

Moderatörlüğünü Akkök Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Dördüncü’nün yaptığı panele; Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Aziz Torun, DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, NEF İcra Kurulu Başkanı Erden Timur, GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Doç.Dr. Feyzullah Yetgin ve DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz katıldı.

NEF İcra Kurulu Başkanı Erden Timur, konutun dünyada ikamesi olmayan birkaç üründen biri olduğunu belirtirken, Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Aziz Torun gayrimenkul kavramının sadece konut ve ofisten ibaret olmadığını; okul, hastane, otel, havalimanı ve otoyol gibi tüm taşınmaz varlıklarla birlikte gayrimenkul sektörünün hayatımızın her alanında mevcut olduğundan bahsetti.

Global Ekonominin ve Gelişmekte Olan Ülkelerin Geleceği

TEB’in sponsorluğunda ve McKinsey Türkiye Genel Müdürü Özgür Tanrıkulu’nun moderatörlüğünde gerçekleşen günün ikinci oturumu ‘Global Ekonominin ve Gelişmekte Olan Ülkelerin Geleceği”nde, dünyada ekonomi politikalarının oluşturulması ve gelir dağılımındaki dengesizliklerin nasıl düzeltileceği konuları tartışıldı.

Panele Hindistan Merkez Bankası Eski Başkanı Dr. Duvvuri Subbarao, Şili Merkez Bankası Eski Başkanı José De Gregorio ve TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici katıldı.

Moderatör Özgür Tanrıkulu, yaptığı giriş konuşmasında dünya ekonomisinde çok güçlü bir performans görüldüğünü ancak bunun aynı zamanda uzun vadeli tedirginlikler de yarattığını ifade ederek gelir dağılımındaki bozulma, dijital dönüşümün ortaya çıkardığı işsizlik korkusu gibi konuların ekonomik ve siyasi açıdan endişe oluşturduğunu belirtti.

Dijitalleşme Çağında Fırsatlar

Günün üçüncü oturumu CoreStrateji Kurucusu İhsan Elgin’in moderatörlüğünde gerçekleşti. Panele Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali ve Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu katıldı. Elgin, araştırma şirketi IBC’nin raporuna göre dünyada şirketlerin dijitalleşmeye 1,2 trilyon dolar harcadıklarını belirtti.

Katılımcılar, endüstri 4.0’ın gündemde olduğu yeni dönemde iş dünyasının önündeki fırsatları konuştu.

Avrupa’nın Geleceği

Invest in Great sponsorluğunda gerçekleşen dördüncü oturumda Avrupa’da entegrasyon, kimlik, genişleme ve Türkiye-AB ilişkilerinin şu andaki durumu ve geleceği konuları tartışıldı.

Moderatörlüğünü Allianz Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve TÜSİAD Eski Başkanı Cansen Başaran Symes’ın yaptığı panele Atlantik Konseyi Kıdemli Üyesi Anders Aslund, Siemens Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Hüseyin Gelis, Hırvatistan Eski Cumhurbaşkanı Prof. Ivo Josipovic ve Birleşik Krallık Türkiye Büyükelçisi Sir Dominick Chilcott katıldı.

Siemens Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Hüseyin Gelis, panelde Türkiye-Almanya ilişkilerine değinirken, Birleşik Krallık Türkiye Büyükelçisi Sir Dominick Chilcott konuşmasında, İngiltere’nin AB’den ayrılmasının birçok avantaj ve dezavantaj oluşturduğunu söyledi. Hırvatistan Eski Cumhurbaşkanı Prof. Ivo Josipovic ise, Hırvatistan’ın şu anda AB’nin üyesi olmaktan yaşadıkları memnuniyeti aktardı.

Yarının Şirketi

Metal Yapı’nın oturum sponsorluğunda gerçekleşen günün beşinci panelinde katılımcılar, geleceğin lider ve organizasyonlarının nasıl olması gerektiğini konuştu.

Moderatörlüğünü Alternatif Bank Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Kaan Gür’ün yaptığı panele; Borusan Holding CEO’su Agah Uğur, Eczacıbaşı CEO’su Atalay Gümrah, EY Parthenon Birleşik Krallık Başkanı Philip Dunne, Türk Telekom CEO’su Paul Doany ve TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı Sani Şener katıldı.

Panelde konuşan Eczacıbaşı CEO’su Atalay Gümrah kadın liderlerin önemini vurgulayarak “Kadın liderliğini geliştirmek için 40 kadın arkadaşımızı da özel bir programla eğitiyoruz” dedi. Türk Telekom CEO’su Paul Doany de; “Gelecekte kurumlarda herkes işinde lider olmalı ve takım çalışmasıyla şirketi dönüştürücü işlere odaklanmalı.” şeklinde konuştu.

Sağlığın Geleceği

Ziraat Emeklilik’in sponsorluğunda gerçekleşen ‘Sağlığın Geleceği’ oturumunda daha iyi performans gösteren ve sürdürülebilir bir sağlık sistemi için gerekli olan bileşenler, dünyanın önde gelen bürokratları ve Türkiye’den sektör temsilcileriyle birlikte tartışıldı.

Moderatörlüğünü Cisco Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Hülya Güven’in yaptığı panele, Hollanda Sağlık ve Spor Eski Bakanı Ab Klink, Federal Almanya Cumhuriyeti Sağlık Eski Bakanı Daniel Bahr, Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, Philips Türkiye CEO’su Haluk Karabatak katıldı.

Panelde ilk konuşmayı yapan Federal Almanya Cumhuriyeti Sağlık Eski Bakanı Daniel Bahr Dünyada hiçbir ülkede mükemmel bir sağlık sistemi olmadığını söyleyerek, en önemli konunun nüfusun mümkün olduğu kadar sağlıklı kalabilmesi olduğunu belirtti.

Girişimciliğin Yarını

Türk Telekom’un oturum sponsorluğunda gerçekleşen panelde katılımcılar, dünyada son dönemde çığır açan girişimleri konuştu.

Moderatörlüğünü PTT A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kenan Bozgeyik’in yaptığı panele; Pudur Corporation Kurucusu ve Başkanı Arun Pudur, Google Kamu Politikası ve Devlet İlişkileri Müdürü Doron Avni, Aslanoba Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Aslanoba, Baba Rafi Kebap Kurucusu ve CEO’su Hendry Setiono ve Katar Finans Merkezi İş Geliştirme Direktörü Sheikha Alanoud Al-Thani katıldı.

Panelde söz alan Hasan Aslanoba; “Türkiye’nin dünya milli gelirine katkısı %1 ama startup’lara yatırım konusunda 15 kat gerideyiz. Gelecek startup’larda fakat istediğimiz noktada değiliz.” dedi. Katar Finans Merkezi İş Geliştirme Direktörü Sheikha Alanoud Al-Thani ise girişimciliğe üniversite yıllarında başladığını, ilk denemesinin bir başarısızlıkla sonuçlandığını anlatarak; “Girişimcilerin başarısızlığa hazır olmaları ve yeniden denemeleri gerekir. İnovatif gelişmeleri takip etmelisiniz.” dedi.

Yeni Bir Geleceğe Doğru

Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde günün son oturumu, Akzirve’nin sponsorluğunda ve Google Türkiye Ülke Direktörü Bülent Hiçsönmez’in moderatörlüğünde gerçekleşti. Panelde Softbank Enerji Yönetim Kurulu Üyesi Chockalingam Palaniappan, DaVinci Enstitüsü Gelecek Bilimcisi Thomas Frey ve The Next Factory of the World Kitabının Yazarı Irene Sun konuşma yaptı.

‘Yeni Bir Geleceğe Doğru’ oturumunda geleceğin dünyasına dair rehber niteliği taşıyan enerji, istihdam ve üretimin geleceği konuları değerlendirildi.

Peki, 7. Uludağ Ekonomi Zirvesi’nin 1. Gününde Neler Konuşuldu?

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 2.724 kişi okudu.
Kategori: Etkinlik, Ulusal
Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor