TİM, İnovasyon Tutkunlarına Uzmanlık Kazandıracak!

Türkiye’de inovasyon ekosisteminin yaygınlaşmasını kendisine misyon edinen Türkiye İhracatçılar Meclisi, bu çabalarını küresel arenaya taşıyacak bir çalışmaya imza attı. Detaylar haberimizde..

Türkiye’de inovasyon ekosisteminin yaygınlaşmasını kendisine misyon edinen Türkiye İhracatçılar Meclisi, bu çabalarını küresel arenaya taşıyacak bir çalışmaya imza attı. TİM, Uluslararası İnovasyon Profesyonelleri Derneği'nin (International Association of Innovation Professionals- IAOIP) Türkiye temsilcisi oldu.

Türkiye İnovasyon ve Girişimcilik Haftası, İnovaLİG ve İnoSuit programlarının ardından IAOIP’nin Türkiye temsilciliği ile Türkiye’nin inovasyon ekosistemine katkı sağlamaya devam edeceklerini belirten TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi “Bu proje ile ihracatçı firmalar, akademisyenler, profesyoneller ve öğrenciler başta olmak üzere tüm kişi ve kurumlara inovasyonda uzmanlık kazandırmayı hedefliyoruz. Özellikle ihracatçılarımız, IAOIP’nin Dünya genelinde 80 ülkeden 2.000’e yakın inovasyon profesyoneliyle oluşturduğu güçlü iletişim ağına dâhil olacak” dedi.

Türkiye temsilciliğine ilişkin protokole Türkiye İnovasyon ve Girişimcilik Haftası'nda IAOIP Başkanı Brett Trusko ile birlikte imza attıklarına değinen TİM Başkanı “İhracatımızda sürdürülebilir artış hedeflerimizi yakalayabilmemiz için yenilikçilik en önemli koşul. Buna giden yol ise İnovasyondan geçiyor. İnovasyona giden tek bir yol olmadığını, hatta inovasyonun bir ekosistem olduğunu her platformda dile getiriyoruz. 2012 yılından bu yana düzenlediğimiz inovasyon odaklı çalışmalarımız sayesinde Türkiye’de bu ekosistemi oluşturmaya çalışıyoruz. Bu alandaki faaliyetlerimize her geçen gün artan bir azim ve inançla devam ediyoruz. IAOIP ile imzaladığımız protokol, bu alanda gücümüze güç katacak” dedi.

Yeni oluşumun avantajlarına değinen Büyükekşi “Türkiye'den IAOIP'ye üye olmak isteyen firmalarımız, yerel inovasyon yetkinliklerini küresel ölçekte sertifika programları ile kanıtlama imkanına sahip olacak. Rekabet güçlerini artıran firmalarımız, yüksek katma değerli ihracata odaklanacak. Dolayısıyla 70 bini aşkın ihracatçımızı, Uluslararası İnovasyon Profesyonelleri Derneği’nin Türkiye platformuna üye olmaya davet ediyorum. Üyelik işlemleri TİM’in internet sitesindeki link üzerinden gerçekleştirilebilir” dedi.

Küresel rekabet gücümüzü artırmada en önemli bileşenlerden birinin gençler olduğunu kaydeden Büyükekşi “Genç nüfusumuz, 2023 hedeflerimiz doğrultusunda en büyük gücümüz. Sadece 15-24 yaş grubunda 13 milyon gencimiz var. Nüfusumuzun yarısı 30 yaş, %64’ü 40 yaş altında. İnanıyorum ki, dünyayı farklı bakış açılarıyla gören, dahiyane hamleler yapan, iz bırakan gençlerimizin azim ve üretkenliğiyle geleceğimiz çok daha aydınlık olacak. İnovasyonun engin denizleri gençlerimizi bekliyor. Bu amaca hizmet edebilmek için 140 üniversiteden 2.000 kişilik dev bir aile olan İNOVATİM’i kurduk. Bu oluşuma gönül veren gençlerimiz başta olmak üzere, 7 milyonu aşkın üniversite öğrencimizi de platforma üye yapmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

IAOIP’ye Üyelik Avantajları

TİM'in IAOIP ile kurduğu işbirliği çerçevesinde IAOIP'in sunduğu kurumsal (gümüş, altın, platin), akademik – araştırmacı - idareci, profesyonel, öğrenci ve paydaş üye (İhracatçı Birlikleri Üyeleri) olmak üzere 5 farklı üyelik sistemi kapsamında;

  • Global Innovation Science Handbook Kitabı
  • İnovasyon Bilimi Dergisine Erişim
  • Sertifika Çalışma Kitapçıkları
  • İndirimli Sertifika Sınavları
  • Uluslararası Çalışma Grubu Üyelikleri
  • Uluslararası İnovasyon Konferanslarında İndirimler
  • Webinarlara Katılım

gibi farklı üyelik düzeylerinde sunulan çeşitli avantajlar bulunuyor.

Bu kapsamda “İnovasyon Profesyoneli Sertifikası, İnovasyon Yöneticisi Sertifikası, Design-Thinking Sertifikası, Yaratıcı Problem Çözme Teorisi (TRIZ) Sertifikası, İnovasyon Metodları Sertifikası” gibi sertifikaları alma imkanı sağlanacak.

IAOIP Başvuruları Nasıl Alınıyor?

TİM’in IAOIP Türkiye temsilciliğine ilişkin birey ve kurumlara sağlanan farklı üyelik avantajlarından ve indirimli programlardan yararlanmak isteyenler başvuru formlarını dolduruyor.

  • İhracatçı Birliği üyesi firma çalışanı, İnovaTİM öğrencisi, İnoSuit mentoru, TİM danışmanları, İnovaLİG ve TİM'in ilgili projelerine katılan firma/kurumların çalışanlarına yönelik bireysel üyelik başvuru linki üzerinden ulaşılabiliyor.
  • Diğer taraftan İhracatçı Birliği üyesi firmalara, İnoSuit firmaları, İnovaLİG ve TİM'in ilgili projelerine katılan firma/kurumları, üniversiteler başta olmak üzere paydaş üyelere yönelik kurumsal üyelik başvuru formuna link üzerinden ulaşılabiliyor.
  • Bireysel ve kurumsal paydaş üyelik dışında yer alanlar ise, TİM’in Türkiye temsilciliğinin sağladığı avantajlardan faydalanmak için www.iaoip.org adresinden başvurularını gerçekleştirebiliyor.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor