TİM: İhracata Daha Çok Kadın Eli Değecek!

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Nisan ayında gerçekleştirilecek birlik seçimlerinde yönetim ve denetim kurullarında en az iki yönetim kurulu üyesinin ve bir denetim kurulu üyesinin kadın olması yönünde tavsiye kararı aldı. Detaylar haberimizde..

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Nisan ayında gerçekleştirilecek birlik seçimlerinde yönetim ve denetim kurullarında en az iki yönetim kurulu üyesinin ve bir denetim kurulu üyesinin kadın olması yönünde tavsiye kararı aldı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), ihracatçı birliklerinde rol alan kadın üye sayısının artması için çalışıyor. TİM, yönetim ve denetim kurullarında bulunan kadın üye sayısının artması için Nisan ayında gerçekleştirilecek birlik seçimlerinde yönetim ve denetim kurullarında en az iki yönetim kurulu üyesinin ve bir denetim kurulu üyesinin kadın olması yönünde tavsiye kararı aldı.

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, “Ülkemizde kadınların iş gücüne katılma oranı 2007 yılında %23,6 iken 2017 yılında %34,2’ye yükselmiştir. Bu sayının daha da artması ekonomik ve sosyal açıdan kalkınmayı hızlandıracak, refah düzeyimizin gelişmesine de katkı sağlayacaktır. Ekonomi Bakanımızın da önem verdiği bu konu Meclisimiz Sektörler Konseyi ve Yönetim Kurulunca değerlendirilmiş olup, birliklerdeki kadın üye sayısının artması için böyle bir tavsiye kararı alınmıştır” dedi.

Tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayan Büyükekşi, “Toplumsal hayatın yanı sıra, ticarette de ağırlığını her geçen gün artıran kadınların, yeni dönemde ihracat camiasında da daha fazla sorumluluk almasını istiyoruz” dedi.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor