Yeşil Limon ile Yeni Nesil Tarım Hizmetini Deneyimleyin!

Mersinli üretici bir aile tarafından 2014 yılında bir tarım şirketi olarak faaliyete geçirilen Yesillimon.com; herhangi bir koruyucu madde kullanmadan ürettiği Akdeniz’e özgü lezzetleri tüm sağlığıyla doğrudan tüketiciye ulaştırmayı hedefliyor. Detaylar haberimizde..

Mersinli üretici bir aile tarafından 2014 yılında bir tarım şirketi olarak faaliyete geçirilen Yesillimon.com; herhangi bir koruyucu madde kullanmadan ürettiği Akdeniz’e özgü lezzetleri tüm doğallığıyla doğrudan tüketiciye ulaştırmayı hedefliyor.

Bugün 30’a yakın meyve türünü yaklaşık 30 dönümlük bahçesinde üreten e-ticaret girişimi Yeşil Limon; 2017 yılında başvurduğu Organik tarım sertifikasyonu ile Organik Tarıma Geçişin 1. aşamasında bulunuyor.

Yesillimon.com’da en çok tercih edilen ürünlerin başında kendi ürettiği ürünlerden; Avokado, Sarı Limon, Kan Portakalı, Pikan Cevizi, Şeker Portakalı ve El Yapımı Reçeller geliyor. Bunların yanı sıra bölgeye özgü nadir bulunan tarım ürünlerini de tanıtıyor. Bu ürünlerden en değerlileri; yabani olarak kendi kendine yetişen Erdemli Muzu ve ülkemizde sadece Anamur’ da yetişen Gölevez sebzesi.

Endüstriyel tarımın aksine Yeşil Limon; ürünlerin ticari verimliliklerinden çok nitelikleri ile ilgileniyor. Bunun için parafinleme, mumlama, kimyasal içerikli kağıtlarda muhafaze etme, karpit ile sarartma yöntemlerinden faydalanmadan üretim süreçlerini yönetiyor. Bu özellikleri sayesinde hitap ettiği kitlenin takdirini kazanan Yeşil Limon, sosyal medyada yaklaşık 100 bin kişi tarafından takip ediliyor. 

Son dönemde dijital pazarlama ve reklam faaliyetlerine ağırlık veren girişim aylık 45.000 ziyaretçinin uğrak yeri olmuş durumda. Müşterilerine meyveleri en sağlıklı ve doğal halleriyle ulaştırma yolunda emin adımlarla ilerleyen Yesillimon.com, günde 60’dan fazla koliyi en kısa sürede göndermek için küçük ekibiyle gece gündüz çalışıyor. Daha yolun başında olduğunun farkında olan Yeşil Limon’un bu dönemdeki önceliği ise müşteri memnuniyetini ve ürün çeşitliliğini artırmak. 

Ürünlerine gösterilen ilgiye rağmen Yeşil Limon; uzun vadede üretimini endüstriyelleştirmemekte kararlı. İleride gerekirse; sadece mevcut üyelerine hizmet vereceklerini, yeni üye kabul etmeme stratejisi ile hizmet ve ürün kalitesini devamlı kılmayı hedefliyor.

Kendi Bahçelerinde Özenle Üretiyorlar

Yeşil Limon girişimi aslında; lezzetli ve sağlıklı ürünler üretmeyi ve bunları en masum halleri ile doğrudan sizlere ulaştırmayı hedefleyen üretici bir aile. Ürünlerin hemen hemen tamamını Mersin'de bulunan bahçelerinde yetiştiriyorlar ve bizzat kendileri ambalajlıyor.

(Fotoğraflar orijinal bahçe görüntüleridir)

100 TL ve Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava

100 TL ve üzeri alışverişlerinizde kargo ücretini sizin yerinize Yeşil Limon ödüyor. Yeşil Limon ailesinin sunduğu hizmetin bir diğer farkı ise kargo aşamasında yaşanacak sorunlardan kaynaklı müşterilerini hiç üzmek istememeleri. Girişim, kargoda yaşanabilecek bozulma ve hasar durumlarında sorgusuz sualsiz ürünleri tekrar göndermeyi taahhüt ediyor.

Siz de emin olmadığınız yerlerden alışveriş yapmak yerine "yeni nesil tarım hizmeti" deneyimlemek istiyorsanız üye olun ve Yeşil Limon'dan sipariş veremeye hemen başlayın. www.yesillimon.com Girişim tanıtım haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor