MMG 3. AR-GE & İnovasyon Zirvesi Ekim'de İstanbul'da!

Türkiye'nin yerli yeniliğini temsil eden MMG 3. AR-GE & İnovasyon Zirvesi ve Sergisi, 17-18 Ekim 2018 tarihlerinde İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek. Detaylar haberimizde..

Hayatımızın her aşamasında yer alan Ar-Ge çalışmaları doğrudan insan yaşamını etkiliyor. Dünya ülkeleri de Ar-Ge konusunda birbirleriyle büyük bir yarış içinde ilerliyor. Ar-Ge harcamaları konusunda en büyük atılımı Çin gösterirken, Türkiye Ar-Ge çalışmalarını, Çin’den sonra en hızlı arttıran ülke oldu. 

Ülkeler artık geleceklerini Ar-Ge yatırımları, teknolojik yenilikler ve sanayide dönüşümler üzerine kurarken ülkemizde de Ar-Ge ve inovasyona verilen önem her geçen gün artıyor. 8 şube 14 temsilciliği ve 4 binin üzerinde üyesi olan Mimar ve Mühendisler Grubu , Türkiye’deki çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Bu kapsamda, Mimar ve Mühendisler Grubu (MMG) tarafından organize edilen MMG AR-GE & İnovasyon Zirvesi ve Sergisi, Türkiye’de yapılan Ar-Ge çalışmalarının ticarileşmesi noktasındaki sıkıntıları ortadan kaldırmak ve sanayide dönüşümü gerçekleştirmek amacıyla Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden teknopark, Ar-Ge merkezleri ve üniversite projelerini tek bir çatı altında bir araya getiriyor.

“14 Oturum, 60 Konuşmacı

Türkiye'nin yerli yeniliğini temsil eden MMG 3. AR-GE & İnovasyon Zirvesi ve Sergisi, 17-18 Ekim 2018 tarihlerinde İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek. Zirvede iki gün boyunca, 14 oturumda 60 konuşmacı yer alacak. İnovasyonun en önemli sorunu olan ticarileşememe, sanayideki dönüşüm, Ar-Ge tabanlı yerel kalkınmanın önündeki engellerin giderilmesi konusunda önemli konular gündeme gelecek. Zirvede Ar-Ge yatırımlarından, Türkiye’nin 2023 hedefleri doğrultusunda, geliştirilen yerli ve milli teknolojiler yanında önemli konular konuşulacak, çözüm yolları üzerinde durulacak. MMG 3. AR-GE & İnovasyon Zirvesi ve Sergisi’nde sağlıktan uzay araştırmalarına, savunma sanayinden enerjiye, iletişimden çevre konularına kadar buluşlar ve icatlar sergilenecek.

MMG 2. AR-GE & İnovasyon Zirvesi ve Sergisi, inovatif projeleri yatırıma dönüştürme amacıyla geçen sene 1624 iş görüşmesine aracılık etti. Zirve, 10.000 ziyaretçi ağırlayarak 73 iş anlaşmasına imza atılmasını sağladı. Geçen yıl, 10 bin kişinin ziyaret ettiği zirveye bu yıl ise 12.500 katılımın gerçekleşmesi bekleniyor.

MMG 3. AR-GE & İnovasyon Zirvesi ve Sergisi hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.argezirvesi.com web adresini ziyaret edebilirsiniz. Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 4.020 kişi okudu.
Kategori: Bilişim / Teknoloji, Etkinlik, STK
Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor