E-Ticaret, Türkiye Ekonomisini İleriye İtecek!

Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Yönetim Kurulu Başkanı Emre Ekmekçi, yılda yüzde 35 büyüyen e-ticaret sektörünün Türkiye ekonomisini ileriye itecek güç olacağını söyledi. Detaylar haberimizde..

Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Yönetim Kurulu Başkanı Emre Ekmekçi, yılda yüzde 35 büyüyen e-ticaret sektörünün Türkiye ekonomisini ileriye itecek güç olacağını söyledi.

Aynı zamanda Hepsiburada Ticari Grup Başkanı da olan Ekmekçi, Türkiye'deki e-ticaretin dünyadaki ortalama rakamlara göre henüz işin başında olduğunu belirterek, bunun da çok büyük bir potansiyeli ortaya koyduğunu ifade etti.

e-Ticaretin toplam perakende içindeki payının, dünya ortalamasının yüzde 10-12'ler seviyesinde, Türkiye'de ise yüzde 3,5 seviyelerinde olduğunu vurgulayan Ekmekçi, "e-Ticarette çok hızlı bir büyüme hızı yakalayabiliriz. Bu aynı zamanda Türk tüketicilerine, KOBİ'lerin ve bizim doğru ürünleri çok daha hızlı ulaştırmak için çok daha fazla çalışmamız demek anlamına geliyor." dedi.

"E-Ticaret Yılda Yüzde 35 Büyüyor"

e-Ticaret sektörünün senede yüzde 35 büyüdüğüne işaret eden Ekmekçi, "Dünya ekonomisinin üzerinde büyüme oranına sahip Türkiye ekonomisi yüzde 6 büyüyor. Yüzde 35 büyüyen e-ticaret sektörü, Türkiye ekonomisini ileriye itecek bir güç olacaktır. 81 ilden 81 ile ticaret yapılmasını sağlayarak da ekonomiyi ciddi bir şekilde canlandıracaktır." diye konuştu.

AA kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor