TEKNOFEST Teknoloji Yarışması Başvuruları Devam Ediyor!

TEKNOFEST İSTANBUL Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nin en önemli ayağını oluşturan "Teknoloji Yarışmaları"nın başvuruları devam ediyor. Son başvuru tarihi 15 Nisan 2018. Detaylar haberimizde..

TEKNOFEST İSTANBUL Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nin en önemli ayağını oluşturan "Teknoloji Yarışmaları"nın başvuruları devam ediyor. Son başvuru tarihi 15 Nisan 2018.

Havacılıktan otomotive, su altı araçlarından alternatif enerjiye uzanan geniş bir spektrumda düzenlenen teknoloji yarışmaları ile, Türkiye’de gençlerin millî teknoloji üretme ve geliştirme konusuna ilgilerini artırmak ve bu alanda çalışan gençlerin desteklenmesi hedefleniyor.

Bu hedef doğrultusunda somut çalışmaların ortaya çıkarılması amacıyla, teknoloji yarışmaları kapsamında her bir takımın yarışacakları kategorinin şartnamesinde belirtilen görevi yerine getirmek üzere istenen teknolojik donanımı (İHA, roket, insansız su altı aracı, vb.) tasarlayıp üretmesi bekleniyor.

Teknoloji yarışmalarına başvurular Aralık 2017 itibarıyla açıldı. Yarışma kategorilerinde belirtilen görevlerin gerektirdiği teknik bilgi ve becerilere sahip olan takımlar, yarışmalarda yer almaya hak kazanacak. Başvuru kabul edilen ve duyurulacak listede yer alan ekiplere, TEKNOFEST İSTANBUL Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali Danışma Kurulu tarafından hazırlık süresi boyunca söz konusu kategoride istenen görevi tamamlamak için ihtiyaç duyacakları malzeme ve teknik danışmanlık desteği sağlanacak.

Destekleri almaya hak kazanan ekiplerin, Temmuz 2018 tarihinde ara değerlendirme raporu sunmaları ve ara dönemde kendilerine belirtilecek olan eksikleri festival tarihine kadar tamamlamaları gerekiyor.

TEKNOFEST Teknoloji Yarışmaları'nın Kategorileri

  1. İha Destekli İnsansız Kara Aracı Yarışması
  2. İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması
  3. İnsansız Su Altı Sistemleri Yarışması
  4. Robotaksi Yarışması
  5. Robotik Fetih 1453 Yarışması
  6. Roket Yarışması
  7. Savaşan İha Yarışması
  8. İnsansız Hava Aracı Yarışması
  9. Havalimanı Sistemleri Iot Uygulamaları Yarışması
  10. Model Uydu Yarışması
  11. Yapay Zeka Yarışması
  12. Sürü İha Yarışması​

Unutmayın, 12 farklı kategoride başvuru alacak yarışmanın son başvuru tarihi 15 Nisan 2018.

TEKNOFEST Teknoloji Yarışmaları hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.teknofestistanbul.org/teknolojiyarismalari web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor