MOVECA Teknoloji Tabanlı Girişimlere 10 Milyon Dolar Yatırım Yapacak!

Kırkıncıoğlu Grup çatısı altında Mono Venture Capital adıyla kurulan MOVECA, Türkiye’nin teknoloji tabanlı start-up’larını değerlendirmek için girişimcileri ve fikir sahiplerini bekliyor. Detaylar haberimizde..

Kırkıncıoğlu Grup çatısı altında Mono Venture Capital adıyla kurulan MOVECA, Türkiye’nin teknoloji tabanlı start-up’larını değerlendirmek için girişimcileri ve fikir sahiplerini bekliyor.

Pek çok sektörde sürdürdüğü faaliyetlerle Türkiye’nin köklü markaları arasında olmayı başaran Kırkıncıoğlu Grup, yıllara dayanan deneyimini ve birikimini inovasyon girişimlerine yatıracak.

Zamanının büyük bir kısmını bu işe ayıracağını söyleyen MOVECA Kurucusu Abdullah Kırkıncıoğlu “Devir yenilikçi fikirleri değerlendirme ve başarıya ulaştırma devri. Girişimcilik ekosistemi tüm dünyada büyümekte olsa da finansal kaynak yetersizlikleri hala fikir sahiplerinin ayaklarını bağlayan, hayallerine sınır koyan en önemli etkenlerden biri. Biz de bu engelleri ortadan kaldırmak ve yenilik kaldıracını harekete geçirmek için MOVECA’yı kurduk. Önem verdiğimiz ve yepyeni hamlemiz olan MOVECA, kuluçka merkezlerinde ya da sektörün içinde doğmuş; büyüme potansiyeli olan ya da yatırım değeri taşıyan teknoloji tabanlı girişimlerin, sürdürülebilir bir sistemde ticari uygulamalara dönüşmesini sağlayacak.” dedi. 

Bununla birlikte başvuru sürecindeki bürokratik işlemlerin, fikir sahiplerini oldukça yorduğuna değinen Kırkıncıoğlu, başvurulara en geç 7 gün içinde olumlu ya da olumsuz dönüş yapacaklarını belirterek fikir sahibinin enerjisini projesine aktarması için gereken tüm zemini oluşturacaklarını söyledi.

Projenin Her Aşamasında Destek

MOVECA finansal desteğin yanı sıra projenin gerçekleşmesi için gereken; çalışma alanı, hammadde ihtiyacına çözüm, güçlü network ağına erişim, mentorluk ve yönetim danışmanlığı gibi hizmetler de veriyor. Bu kapsamda, Kırkıncıoğlu Grup şirketinin 80 yıllık deneyim rüzgârını arkasına alacak olan şirket, yalnızca bir melek yatırımcı olmadığını, projenin tüm aşamalarında yer alarak girişimin gerçekleşmesi için çalışacağını da kanıtlıyor.

Fikir Aşamasındaki Projeler de MOVECA’da Yatırım Alabilecek

Start-up’lara yatırım yapan pek çok kuruluşun yanı sıra MOVECA, farklı nedenlerden dolayı prototip aşamasına gelememiş girişimlere daha fikir aşamasındayken yatırım yapmayı amaçlıyor. Ayrıca MOVECA, şahısların başvurularını da kabul edebildiği için fikir sahiplerinin herhangi bir şirket kurma masrafına girmelerinin önüne geçmiş oluyor. MOVECA’nın değerlendirmeyi düşündüğü projelerde; alanıyla ilgili yenilikçi bir fikir içermesi, sektöre kolay uyum sağlaması ve yatırıma elverişli olması gibi nitelikler yer alıyor.

Peki, Hangi Fikirler MOVECA’da Değerlenecek?

Özellikle teknoloji ve internet tabanlı şirketleri/girişimleri bekleyen MOVECA;

  • Nesnelerin interneti (IoT), 
  • Blockchain, 
  • Büyük veri (Big Data), 
  • Kullanıcı deneyimi ve davranışları yönetimi sistemleri, 
  • İnternette modern yaşama getirilecek yeni hizmet projeleri kapsamında yatırım yapacak.

MOVECA, projeleri değerlendirme aşamasında uzman bir kadroya sahip. IBM, Albaraka Türk ve Samsung markalarının üst yöneticilerinden oluşturduğu Danışma ve Değerlendirme Kurulu ile projenin seçiminden geliştirilmesine ve doğacak yeni ihtiyaçların teminine kadar pek çok alanda proje sahibine danışmanlık verecek.

MOVECA hakkında daha detayalı bilgi edinmek isterseniz moveca.com.tr web adresini ziyaret edebilir, başvuru işlemlerinizi ise buradan gerçekleştirebilirsiniz.

Haberimizi okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor