Kadın Çiftçi Hibe Desteğiyle İstiridye Mantarı Üretimine Başladı

"Genç Çiftçi Projesi" kapsamında hibe desteği alan kadın girişimci Havva Sevindik aldığı destek ile Giresun, Eynesil ilçesinde bulunan Adaköy'ünde istiridye mantarı üretimine başladı. Detaylar haberimizde..

"Genç Çiftçi Projesi" kapsamında hibe desteği alan kadın girişimci Havva Sevindik aldığı destek ile Giresun, Eynesil ilçesinde bulunan Adaköy'ünde istiridye mantarı üretimine başladı.

Giresun Gıda,Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr.Muhammet Angın, ‘Genç Çiftçi Projesi’ kapsamında hibe alarak istiridye mantarı üretimine başlayan Havva Sevindik isimli kadın çiftçiyi işletmesinde ziyaret etti.

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından daha önce köylerinde düzenlenen istiridye mantarı yetiştiriciliği kursuna katılarak, işin teknik yönlerini uygulamalı olarak öğrendiğini  ifade eden Sevindik proje kapsamında bu yıl 30 bin lira hibe alarak, tesisi kurduğunu ve hedefinin yılda 12 ton mantar üretmek olduğunu söyledi.

Tesisi ziyaret eden İl Müdürü Angın Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız tarafından geçen yıldan itibaren başlatılan Genç Çiftçi Projesinin büyük ilgi gördüğünü, özellikle kadın çiftçilerin kendilerine verilen hibe desteğiyle böyle başarılı projeler ortaya koymalarının tarımsal üretim ve ekonomiye katkı adına memnuniyet verici olduğunu” belirterek  “son yıllarda lezzeti ve besin değerleriyle tüketicilerin dikkatini çeken istiridye mantarı, şapkası istiridye şeklini andırması nedeniyle bu isimle adlandırıldığını, bölgemizde fındık ve çaya ek gelir olarak istiridye mantarı yetiştiriciliği de giderek yaygınlaştığını ayrıca İlçe Tarım Müdürlüğünün, 19 Mayıs Üniversitesi ile birlikte yaptığı araştırma neticesinde mantarcılıkta kullanılan klasik kompost materyallerinin yanısıra fındık zurufu ve çay lifinin de kompost yapımında değerlendirilmeye başlandığını” ifade etti.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor