"Bir Usta Bin Usta" Projesinin 2017 Dönemi Tamamlandı

Kaybolmaya yüz tutan mesleklere dikkat çekmek amacıyla Anadolu Sigorta tarafından hayata geçirilen ‘Bir Usta Bin Usta’ Projesi kapsamında 2017 yılı eğitimleri başarıyla tamamlandı. Detaylar haberimizde..

Kaybolmaya yüz tutan mesleklere dikkat çekmek amacıyla Anadolu Sigorta tarafından hayata geçirilen ‘Bir Usta Bin Usta’ Projesi kapsamında 2017 yılı eğitimlerinden Balıkesir-El Yapımı Sabun Üretimi, Denizli-Buldan Bezi Dokumacılığı, İstanbul- Şile Bezinden Giyim ve Aksesuar Yapımı ve Sinop- Model Gemi Yapımı kursları tamamlandı.

Anadolu Sigorta’nın 2010 yılında hayata geçirdiği ‘Bir Usta Bin Usta’ Projesi, sekizinci yılında da kaybolmaya yüz tutan meslekleri canlandırmaya, geleceğin yetenekli ustalarını yetiştirmeye devam etti.

Projenin 2017 programında yer alan 5 il ve 5 meslekten toplam 90 usta adayı, 3 ila 6 ay süren eğitimleri başarıyla tamamlayarak MEB onaylı kurs bitirme sertifikalarını almaya hak kazandılar. Kasım ayında başlayan Karaman Taşkale Zili Dokumacılığı kursu ise devam ediyor.

Denizli’de açılan Buldan Bezi Dokumacılığı kursu, Temmuz ayında gerçekleştirilen kapanış töreni ardından son buldu. Kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlerden biri kendi atölyesini açmak için Türkiye İş Bankası’nın mikrokredi imkanından faydalandı. Balıkesir’de açılan ve Haziran ayında eğitim programını tamamlayan El Yapımı Sabun Üretimi kursundan MEB onaylı sertifikasını alarak mezun olan bir diğer kursiyer ise İstanbul’da kendi sabun atölyesini açtı ve zeytinyağından sabun üreterek satışına başladı. Şile’de açılan Şile Bezinden Giyim ve Aksesuar Yapımı kursunu tamamlayan usta adayları kurs yeri olan Şile IMKB binasında dokuma yapmaya devam ediyorlar. Ayrıca Sinop Model Gemi yapımı kursunu tamamlayan 2 başarılı usta adayı ise ustanın atölyesinde çalışarak mesleki faaliyetlerini sürdürüyorlar.

Ulusal ve uluslararası alanda birçok ödüle layık görülen Bir Usta Bin Usta Projesi kapsamında 8 yılda 40 mesleki eğitim düzenlendi ve 750 usta adayına eğitimler verildi. Kursiyerler, MEB onaylı usta öğretici niteliğindeki kurs bitirme sertifikalarını alarak mezun oldu. Böylece kurslar aracılığıyla bir yandan yerel mesleklerin kaybolması engellenirken diğer yandan gençlere de yeni iş olanakları yaratılmış oldu.

Bir Usta Bin Usta’nın 2018 proje dönemi programı yeni yıl ile birlikte açıklanacak.

Bir Usta Bin Usta hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.birustabinusta.com.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor