Sektörel Ekosistem Oluşturmak İçin Bilişim Grubu Buluşuyor!

Türkiye bilişim sektöründeki özel şirketler, STK’lar, kamu ve diğer paydaşlarda görev alan bilişim yöneticilerini bir araya getiren Bilişim Grubu, üç hafta içinde 200 üyeye ulaştı. Detaylar haberimizde..

Türkiye bilişim sektöründeki özel şirketler, STK’lar, kamu ve diğer paydaşlarda görev alan bilişim yöneticilerini bir araya getirerek sektörün ihtiyaçlarına çözüm üretmek ve kamuoyu oluşturmak amacıyla kurulan Bilişim Grubu, 15 Kasım 2017 tarihinde kuruldu ve üç hafta içinde 200 üyeye ulaştı.

Danışma Kurulu Kurucu Üyeleri arasında 24. Dönem İzmir Milletvekili ve Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi (BASAM) Başkanı Rifat Sait ve BTHABER Şirketler Grubu Başkanı Murat Göçe’nin de yer aldığı Bilişim Grubu’nun gündemini Nesnelerin İnterneti, Yapay Zeka, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu, Blockchain, Endüstri 4.0 ve Bulut Bilişim gibi yeni nesil teknoloji trendleri oluşturuyor.

Türkiye’de her alanda üretimin ve üreticinin desteklenmesi gerektiğini ifade eden Bilişim Grubu Kurucusu Şenol Vatansever, “Bilişim alanında da yerli ve milli teknolojilerin üretilmesi gerekiyor. Yerli ve milli teknolojilerin önemi, ülkemizin atlattığı terör olayları ve darbe girişimi gibi badireler sonrasında daha fazla dillendirilir oldu. Artık yapay zeka, siber güvenlik, nesnelerin interneti, endüstri 4.0, sanal gerçeklik, artırılmış gerçeklik gibi daha birçok konunun daha fazla konuşulmasından son derece keyif aldığımızı belirtmek isteriz.” dedi.

Orta gelir tuzağından kurtularak, yüksek gelirli ülkeler kategorisine dahil olmanın ancak yüksek teknoloji üretimiyle mümkün olacağını kaydeden Vatansever, “İhracatımızın niteliğini bu yönde geliştirmeden yılda 500 milyar dolar hedefine ulaşılması zor. Savunma sanayinden iletişim sektörüne, sağlık teknolojilerinden tarım altyapısına, hatta yapay zekaya kadar her alanda Türkiye’nin yeni yatırımlara, yeni yaklaşımlara, yeni girişimlere ihtiyacı var. Teşvik politikalarının da yüksek teknolojiye ve yüksek katma değere sahip üretime öncelik tanır noktaya getirilmesi gerekiyor.” diye konuştu.

Bilişim Grubu’nun kurucu üyeleri arasında İstanbul’un yanı sıra diğer büyük şehirlerden, Türkiye’nin dört bir yanından ve yurtdışından katılımcılar yer alıyor. 2018 yılında 1000 üyeye ulaşmayı hedefleyen Bilişim Grubu, her ay yapacağı toplantılarda çıkan kararları danışmanlar kanalıyla Cumhurbaşkanı, Başbakan, Bakanlar ve Kamu Kurumu Yetkilileriyle paylaşarak Türkiye bilişim sektöründe katma değer üretmeyi hedefliyor.

Bilişim Grubu hakkında detaylı bilgi edinmek ve duyurularını takip etmek için www.bilisimgrubu.org web adresini inceleyebilirsiniz. Haberimizi bilişim sektöründe faaliyet gösteren okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor