DSDER: ​‘Orta Gelir Eşiği’ Dijital Dönüşümle Aşılır!

Dijital Sistem Geliştiricileri Derneği’nin (DSDER) “Bilgi Teknolojilerinde Dijital Dönüşüm” başlıklı etkinliğin açılışında konuşa DSDER Başkanı Gül Gürer Alimgil, “‘Orta gelir eşiğinin’ Dijital Dönüşümle aşılabileceğine inanıyoruz” dedi. Detaylar haberimizde..

Dijital Sistem Geliştiricileri Derneği’nin (DSDER) “Bilgi Teknolojilerinde Dijital Dönüşüm” başlıklı etkinliğin açılışında konuşa DSDER Başkanı Gül Gürer Alimgil, Türkiye’nin zenginleşebilmesi için Dijital Dönüşüm ve Endüstri 4,0’ı bir fırsat olarak gördüklerini belirterek “‘Orta gelir eşiğinin’ Dijital Dönüşümle aşılabileceğine inanıyoruz” dedi.

Absen, Arçelik ve LG’nin katkılarıyla Wyndham Grand İstanbul Levent’te gerçekleştirilen “Bilgi Teknolojilerinde Dijital Dönüşüm” etkinliğinde DSDER Başkanı Alimgil’in yanı sıra, KAGİDER Başkanı Sanem Oktar, Odeabank Genel Müdür Yardımcısı Tayfun Küçük, Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Tarık Tüzünsu ve Arçelik Perakende Geliştirme Direktörü Erhan Akdoğan da birer konuşma yaptı. Konuşmacılar; dijital dönüşümün bankacılık, perakende olmak üzere diğer sektörler üzerindeki etkileri ve veri odaklı pazarlama konularında önemli bilgiler verdi.

Konuşmasında teknolojinin gelişim hızının bizleri pazarlama yöneticileri ile bilişim yöneticileri arasında köprü rolünü üstlenen CDO’larla (Chief Digital Officer-Dijital Dönüşüm Direktörü) tanıştırdığını vurgulayan DSDER Başkanı Alimgil, “Artık ‘beyaz’ ve ‘mavi’ yakalıların yanı sıra, ‘dijital yakalı’ çalışanlarımız da var. Biz dijitalleşmeden; tüketicilerin, müşterilerin, şirketlerin, değer zincirlerinin, sektörlerin alışılagelen değişim hızından farklı biçimde değişime zorlanması ve oyunun kurallarının yeniden yazılmasını anlıyoruz” dedi.

Dijitalleşmeyle ilgili yapılan araştırmaları incelediklerinde bu alanda hâlâ yapılması gerekenler olduğu sonucunu çıkardıklarını belirten DSDER Başkanı Alimgil konuşmasını şöyle noktaladı: “Türkiye’de Dijital Dönüşüm konusuna henüz bütünsel yaklaşılmıyor. Bizler Türkiye’nin zenginleşebilmesi için Dijital Dönüşüm ve Endüstri 4,0’ı bir fırsat olarak görüyoruz. ‘Orta gelir eşiğinin’ Dijital Dönüşümle aşabileceğimize yürekten inanıyoruz. Bu inanç doğrultusunda Türkiye’yi bu alanda dünyada hak ettiği yere taşımak için tüm sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte yürümeye hazırız.”

Açış konuşmalarının ardından GE Türkiye’den Ussal Şahbaz’ın yönettiği panellerin ilkinde Visiontheractive’den Zihni Başsaray, Vcount’tan Demirhan Büyüközcü, Delphisonic’ten Ali Acur, Onedio’dan Türkü Oktay girişimciliğin dijital dönüşüm üzerindeki etkileyici gücünü, ikinci panelde ise BTS Hukuk’tan Yasin Beceni, 212 yatırım ortağı Ali Karabey ve Workinton CEO’su Pınar Masena da startup’ların geleceğini tartıştı.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor