Bakan Açıkladı: Kadın Girişimciye KGF'den Özel Pay Ayrılacak!

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, kadın girişimciliğinin desteklenmesi amacıyla Hazine destekli kredi kefalet uygulaması çalışması başlattıklarını belirti. Detaylar haberimizde..

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, kadın girişimciliğinin desteklenmesi amacıyla Hazine destekli kredi kefalet uygulaması çalışması başlattıklarını belirti. 

Kadın girişimciye pozitif ayrımcılık yaparak KGF'den pay ayıracaklarını söyleyen Başbakan Yardımcısı Şimşek, KOBİ'lerin ve ihracatçıların finansmana erişimini kolaylaştırmak amacıyla KGF'nin yeniden yapılandırılarak etkin hale getirildiğini hatırlattı.

Bugüne kadar sağlanan kredi kefalet toplamının 197 milyar liraya ulaştığını vurgulayan Şimşek, toplam kredi portföyünün de 220 milyar lira olduğunu söyledi. Şimşek, KGF kefaletleri kapsamında 356 bin kredilendirme işlemi gerçekleştirildiğini, yararlanıcı firma sayısının da 202 bine çıktığını ifade ederek, "Hazine destekli kefalet uygulamasında KOBİ'lerin aldığı pay yüzde 74'ü bulurken, kredilerin yüzde 86'sı Türk lirası cinsinden tahsis edildi" diye konuştu. Şimşek, bu çerçevede pozitif ayrımla KGF'den kadın girişimcilere pay ayıracaklarını vurgulayarak, "Önümüzdeki dönemde, uygulama kapsamında kullandırılması öngörülen 50 milyar liralık kefaletin bir bölümünü kadın girişimcilere ayırmayı planlıyoruz. Bu konuda kadın sivil toplum kuruluşlarıyla görüşme planlıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Sistemden en çok yüzde 38 ile ticaret, yüzde 30 ile de imalat sektörünün pay aldığını anlatan Şimşek, sadece KOBİ'lere değil, aynı zamanda ihracatçı ve döviz kazandırıcı faaliyeti olan işletmelerle finans şirketlerine de finansmana erişimde büyük kolaylık sağladıklarını bildirdi. Şimşek, hükümet olarak kadınların iş hayatında daha aktif rol almasına öncelik verdiklerini kaydetti.

Kadınların İşgücüne Katılım Oranı Artıyor

Şimşek, ağustos ayında kadınların işgücüne katılım oranının geçen yılın aynı ayına göre 1.2 puanlık artışla yüzde 34.3'e çıktığını hatırlatarak, şöyle devam etti: "Kadın girişimciliğinin desteklenmesi amacıyla uluslararası platformlarda muhtelif çalışmalar yürütülmektedir. Kadınların ekonomik ve sosyal statüsünün yükseltilmesi için birçok kurum ve kuruluş tarafından oluşturulan politika metinlerinde de bu konuya özellikle yer verildiği görülmektedir. Özellikle, G20'nin bu yıl yaptığı çalışmalar konuya verilen öneme işaret etmektedir. G20 kapsamında, kadın girişimciliğinin finansmanı amacıyla özel bir fon oluşturulması çalışmalarının yanı sıra G20 taahhütlerinin uygulanması konusunda liderlere tavsiyeler sunacak bir platform oluşturulmuştur."

Sabah kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 3.621 kişi okudu.
Kategori: Girişimci Destekleri, Kadın Girişimci, KAMU, Ulusal

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor