BTM Girişimcileri, Global Girişimcilik Haftası'na Özel Yatırımcılarla Buluştu!

Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM), Global Girişimcilik Haftası kapsamına özel 18 girişimcinin projelerini tanıttığı BTM Sahne Özel Etkinliği'ni gerçekleştirdi. Detaylar haberimizde..

Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM), Global Girişimcilik Haftası kapsamına özel 18 girişimcinin projelerini tanıttığı BTM Sahne Özel Etkinliği'ni gerçekleştirdi. Etkinlikte konuşan İTO Başkanı İbrahim Çağlar, BTM’yi ‘Girişimciliğin kodlarının yeniden yazıldığı yer’ diye tanımladı.

YENİ iş fikirlerinin ticarileşmesi ve ticarileştikten sonra sürdürülebilir şekilde büyümesi için girişimcilere destek olan Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi’nde (BTM),  Global Girişimcilik Haftası kapsamında BTM Sahne Özel etkinliği organize edildi. Etkinlik, 18 ekibin proje sunumları ile BTM Eminönü Yerleşkesi’nde gerçekleşti. Açılış konuşmasını İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar’ın yaptığı etkinlikte İTO Meclis Üyeleri de yer aldı.

Burası Bir Fabrika, Projeler Hayata Taşınıyor, Girişimciliğin Kodları Yeniden Yazılıyor

İTO ve Bilgiyi Ticarileştirme ve Araştırma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar, BTM çatısı altında girişimciyle yatırımcıyı, fikirle sermayeyi, hayalle gerçeği bir araya getirdiklerini ifade eti. BTM’nin bir fabrika gibi olduğunu belirten Çağlar, “Ham malzemeyi, yani fikri ve bilgiyi alıyoruz. Bunları piyasa için kullanılabilir hale dönüştürüyoruz. Fikirlerin olgunlaştırılıp, hayata taşınması için gerekli çalışmalar ve yönlendirmeler burada yapılıyor” dedi.

Çağlar, BTM’ye sunulan fikirlerin sadece bir buluş olmasına gerek olmadığını da hatırlattı. Çağlar, üretim süreciyle ilgili ufak bir yenilik, ticari uygulamalarda artı değere yönelik bir adım, ya da iş geliştirme noktasında bir fikrin yerli ve yabancı uzmanların katılımıyla BTM çatısı altında değerlendirildiğini ve buradan da hayata taşındığını ifade etti.

Başkan Çağlar, gençlere balık tutmayı öğretmenin peşinde olduklarını belirterek, “Gençlere ve fikirlerine güveniyorum. Cesaretlerine ve enerjilerine inanıyorum. Biliyorum ki onlar, cesaretli, azimli ve en güzel fikirlerin sahipleri. Biz burada gençlere; iyi bir iş bulmanın değil, iyi bir iş kurmanın hedefini gösteriyoruz. Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi girişimciliğin kodlarının yeniden yazıldığı yer” dedi.

İşte  Global Girişimcilik Haftası kapsamında düzenlenen BTM Sahne Özel Etkinliği'nde tanıtımı gerçekleştirilen ve yatırım bekleyen projeler; 

İşte Yatırımcı Arayan 18 Proje
Eyezero Kapalı ve açık ortamlarda görünür ışık kullanarak veri iletişimi sağlayan LED ampullerin, veri anlamlandırma ve kontrol bilgisayarı yetkinliğine kavuşturulmasıyla IoT ve AI özelliği kazanıyor. 
VRartion Artırılmış gerçeklik ve 360 derece içerik teknolojilerini farklı sektörlere entegre ederek hem sektörün hem de bu sektördeki firmaların katma değerlerini artırmaya yönelik çalışmalar yapıyor. 
Enzybiotic İhracat değeri yüksek ve değerli tarım ürünlerinin hasat sonrası yıkama işleminde kullanılacak, doğal yollar ile geliştirilmesi hedeflenen, çevre dostu ve biyo-uyumlu bir antimikrobiyal ürün.
Inoje Inoje, yeni nesil konut ve yaşam alanlarının bugünden oluşturulması ile kişilerin gerçek ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik bir proje. 
TemizlikDevi Bulunduğunuz şehirlerdeki temizlik firmalarından taksitli ve güvenli olarak temizlik hizmeti almanızı sağlayan online temizlik platformu.
Tarmot Milli bir arama motoru projesi. Günümüz arama motorlarının verdiği standart veri kavramlarını kendi özel bot ve semantik arama altyapısı ile daha net, kişiye özel ve kaliteli sonuçlar çıkarıyor. 
Catchman AVM’lerdeki mağazaların ürünlerini tüketicilere yüksek indirimlerle sunan ve artırılmış gerçeklik özelliğiyle kullanıcıların AVM’lerde gezerken hediyeler kazanabildiği oyunlaştırma temelli mobil uygulamadır.
Changersla Tekstil ürünlerinde teknoloji ve inovasyonu bir araya getirip giyilebilir teknolojiler alanında nano teknolojik kumaşlar geliştirerek niş pazar oluşturmayı hedefliyor. Aynı zamanda Modüler Fashion Art’ın ilk temsilcisi.
Cepte Tamir Şuan sadece İstanbul sınırları içinde hizmet veren Cepte Tamir, cep telefonunun başına gelebilecek zararları tamir için bulunduğunuz yere gelerek cep telefonunu müşterinin gözü önünde tamir eden uygulama.
Puura Games Puura Games ekibi, interaktif grafik roman uygulaması geliştiriyor. Uygulamada hikayenin gidişatı kullanıcının tercihlerine göre şekilleniyor. Öte yandan Türkiye’nin ilk interaktif grafik roman uygulaması.
Youthekstil Youthtekstil, üniversitelerde bulunan moda ve tekstil tasarımı öğrencileri ile birlikte moda ve üretimi üzerine çalışmalar yapılan bir projedir.
Kolay Staj Kolay Staj, üniversiteler ve üniversite öğrencilerinin kullandığı bir staj işleri yönetim yazılımı ve zorunlu veya gönüllü staj süreçlerinin tamamını dijital ortama taşıyor.
Rone Haber siteleri ve içerik üreticileri için içerik analizi, yazar performans ölçümlenmesi ve kişiselleştirilmiş okuyucu segmentasyonu yaparak içeriklerin okunma oranlarını artırmayı amaçlıyor. 
Restroid Restroid, tek merkezden dokunmatik ekran, tablet ve akıllı telefonlar ile sipariş ve satışlarınızı yönetebileceğiniz restoran otomasyon sistemi.
Brrand.co Türkiye’de ilk defa endüstriyel kağıt havlularının üzerine reklam alarak bunu oluşturduğu geniş çaplı ağ ile yeni bir mecraya çeviren proje.
Kahve Çekirdekleri 36 farklı kahve çekirdeği seçeneği, sipariş öncesi özel olarak kavrulmuş ve öğütülmüş kahve çekirdeklerinin yanı sıra, özel aparat ve dekorasyon ürünleri satışını da kapsayan geniş bir ürün yelpazesine sahip.
BusBank Otobüs Bankası, online şoförlü lüks araç, vip minibüs, midibüs ve otobüs kiralamanın kolay ve güvenli yolunu sunan bir uygulama.
Sigorta.io Sigorta.io, kişilerin kendilerine en yakın ve en uygun sigorta acentasını bularak teklif almalarını ve acentalar ile ilgili bilgilere hızlıca ulaşmalarını sağlayan bir platform.

Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.btm.istanbul web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor