TİM'den Staj ve Stajyer Bulduran Web Girişimi: TİMSTAJ!

Türkiye İhracatçılar Meclisi, şirketlere stajyer, öğrencilere ise staj yapacakları ihracatçı firma bulmalarına imkan sağlayan yeni bir portalı hizmete açtı. Detaylar haberimizde..

Türkiye İhracatçılar Meclisi, şirketlere stajyer, öğrencilere ise staj yapacakları ihracatçı firma bulmalarına imkan sağlayan yeni bir portalı hizmete açtı.

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, yıllardır bu konunun hem şirketler hem de öğrenciler için sorun oluşturduğuna dikkat çekerek, yeni başlayan Web hizmeti için şunları söyledi: “Firmalar www.timstaj.com adresini ziyaret ederek hiçbir ücret ödemeden üyelik oluşturarak ilan verebilecek, öğrenciler ve yeni mezunlar da kendilerine uygun staj fırsatlarını takip edip istedikleri ilana başvuru yapabilecekler. Türkiye'nin her yerinden staj yapmak isteyen öğrenciler şehirlere ve sektörlere göre arama yapabilecek istediği şehir ya da sektörde staj yapabilecek. Dünyanın diğer bölgelerinde öğretim gören Türk öğrenciler de bu hizmetten yararlanabilecek” dedi.

TİMSTAJ Kısa Zamanda Çözüm Merkezi Olacak

Türkiye'de üniversitelerde oluşan arz ve iş dünyasının emek talebi arasında boşluklar oluşabildiğine dikkat çeken Büyükekşi, TİMSTAJ ile öğrencilerin iş dünyasını daha yakından tanıyacağını ve kendilerinden beklentileri daha iyi anlayıp kariyerlerine hazırlanacaklarını söyledi.

Büyükekşi, TİM olarak ihracatçı birliklerine yazı göndererek, üye firmaların TİMSTAJ üzerinden stajyer almaları konusunda bilgilendirdiklerini, yeni açılan bu portalın kısa zamanda çok sayıda ilan ve başvuru ile gelişmesini beklediklerini sözlerine ekledi.

TİM tarafından hayata geçirilen TİMSTAJ hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz  www.timstaj.com web adresini ziyaret edebilir, ayrıca siteye ücretsiz bir şekilde üye olabilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 4.493 kişi okudu.
Kategori: Eğitim / Üniversite, Ulusal, Yeni Girişim
Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor