Türkiye, Tasarım Haftası'nda “Tasarımın Potonsiyeli”ni Konuşacak!

Ekonomi Bakanlığı ve TİM işbirliğinde gerçekleşen Design Week Turkey (Türkiye Tasarım Haftası), 8-12 Kasım 2017 tarihleri arasında Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda ‘Tasarımın Potansiyeli’ (Potential of Design) ana teması ile gerçekleşecek. Detaylar haberimizde..

Ekonomi Bakanlığı ve TİM işbirliğinde gerçekleşen Türkiye Tasarım Haftası (Design Week Turkey), 8-12 Kasım 2017 tarihleri arasında Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda ‘Tasarımın Potansiyeli’ (Potential of Design) ana teması ile gerçekleşecek. 

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) düzenlediği Türkiye Tasarım Haftası, 8 Kasım Çarşamba başlıyor. ‘Tasarımın Potansiyeli’ temasıyla gerçekleşecek etkinliklerde Game of Thrones’un dizisinin takılarını tasarlayan Yunus Ascott ve Eliza Higginbottom, Lady Gaga ile Michael Jackson gibi dünyaca ünlü şarkıcıların kostümlerini tasarlayan Zaldy Goco gibi konuşmacılar deneyimlerini paylaşacak. Türkiye Tasarım Haftası’nda yerli ve yabancı 103 konuşmacı, 32 konferans ve panel 17 sergi, 52 tasarım ofisi ve bireysel tasarımcı ve 14 atölye bulunuyor.

Türkiye Tasarım Haftası, ‘Tasarımın Potansiyeli’ kapsamında konuk ülke olarak Finlandiya'yı ağırlıyor.  Katılımcılar bu yıl;

  • Tasarım – Ekonomi İlişkisi,
  • Görsel İletişim ve Moda Tasarımı,
  • Endüstriyel Tasarım 

başlıkları altında çeşitli sunum ve konuşmalara katılacak.

Tasarım çerçevesinde düzenlenen atölye çalışmaları; Türkiye'nin farklı üniversitelerinden genç tasarımcıları ve yurtdışından davet edilen tasarım öğrencilerini, farklı disiplinler üzerine çalışan tasarımcıları ortak bir platformda buluşturacak.

"Artık Daha Fazlasına İhtiyaç Duyuyoruz"

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, tasarımın ihracat için giderek artan önemi için şu değerlendirmede bulundu: “Biz bugüne kadar “Made in Turkey” (Türkiye’de Üretilmiştir) yazan ürünlerimiz ile gurur duyduk, dünyaca ünlü markaların etiketinde bu ifadeyi görmekten istisnasız her zaman etkilendik. Ancak küresel ekonominin ve ticaretin geldiği günümüz koşullarında artık daha fazlasına ihtiyaç duyuyoruz. Artık dünyaca ünlü markalara üretim yapan fason bir ülke olmaktan çıkıp, dünyaca ünlü markalar üreten bir ülke olmayı hedefliyoruz. “Designed in Turkey” (Türkiye’de Tasarlanmıştır) ile var olmak ve hakimiyet kurmak istiyoruz. TİM, Ar-Ge ve Tasarım Merkezi açmak isteyen firmalarımıza sunduğumuz ücretsiz danışmanlık hizmetimiz devam ediyor.” şeklinde konuştu.

İç Mekanda 2018 – 2019 Trendleri "Trend Alanı"nda olacak

Türkiye Tasarım Haftası’nda Game of Thrones’un dizisinin takılarını tasarlayan Yunus Ascott ve Eliza Higginbottom’ın yansı sıra Lady Gaga ile Michael Jackson gibi dünyaca ünlü şarkıcıların kostümlerini tasarlayan Zaldy Goco, ambalaj tasarımlarıyla dünya çapında üne kavuşan Orhan Irmak gibi konuşmacıların yanı sıra; Türk gelenek ve zanaatlarının çağdaş tasarımla buluştuğu Türk Tasarımının Genetik Kodları gibi sergiler yer alacak. 2018 -2019 sezonunda iç mekan tasarımlarında öne çıkan trendler, Trend Alanı’nda olacak.

8-12 Kasım 2017 tarihleri arasında gerçekleşecek olan Design Week Turkey tasarımın farklı disiplinlerinden yepyeni ve ilham verici projeler, sergiler ve atölyelerle yine İstanbul'da 5 gün boyunca tasarımı konuşturacak. 

Türkiye Tasarım Haftası hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.tim.org.tr web adresini ziyaret edebillirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 2.667 kişi okudu.
Kategori: Etkinlik, Ulusal
Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor