Turkcell'den Yerli Arama Motoru Girişimi: Yaani!

Turkcell'in Yandex ile birlikte geliştirdiği yerli arama motoru Yaani yayınlandı. App Store ve Google Play'den ücretsiz bir şekilde indirilebilen Yaani, Türk gramer yapısına uygun tasarlandığı için birçok kolaylık sağlıyor. Detaylar haberimizde..

Turkcell'in Yandex ile birlikte geliştirdiği yerli arama motoru Yaani yayınlandı. App Store ve Google Play'den ücretsiz bir şekilde indirilebilen Yaani, Türk gramer yapısına uygun tasarlandığı için birçok kolaylık sağlıyor.

Arama motoru denince akla ilk olarak Google geliyor. Google’ın en büyük takipçilerinin ise Yandex ve Bing olduğu biliniyor. Türkiye’de de bu yönde bir açık olduğu ve yerli arama motorunun yapılması gerektiği uzun zamandır konuşuluyor. 

Geçtiğimiz yıl Rus arama motoru Yandex ile işbirliğine giden Turkcell’in çalışmaları tamamlandı ve tamamen Türkçe içeriklerden oluşan ve Türkiye’deki kullanıcılarına özel ‘Yaani’ isimli arama motoru resmen yayınlandı.

Nazar boncuğu logosuyla dikkat çeken Yaani, ülkemizin kapsamlı ve fonksiyonel ilk Türk arama motoru olmaya hazır. Ayrıca performansıyla diğer büyük arama motorlarına da rakip olmaya aday.

Yerli arama motoru Yaani uygulamasını indiren kullanıcılara Turkcell, ekstra avantajlar da sağlayarak destekliyor:

  • Yaani indiren Turkcell’lilere 2 GB internet kotası hediye. (1 GB normal kullanım + 1 GB uygulama kullanımı.)
  • Hava durumunu ve gidişatını kolayca öğrenebilir, yakındaki restoranları araştırabilir, filmleri ve seanslarını öğrenebilirsiniz.
  • Ülke gündemindeki son dakika haberleri anında öğrenebilirsiniz.
  • Türk gramer yapısından dolayı Türk kullanıcılar için en doğru arama sonuçları yansıtılacak.
  • Turkcell servisleri ile uyumlu çalıştığı için aradığınız bir müziği anında Fizy üzerinden dinleyebilirsiniz.

Yerli arama motoru Yaani hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz https://yaani.com.tr web adresini ziyaret edebilir, Uygulamayı  App Store ve Google Play aracılığıyla ücretsiz bir şekilde indirilebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 5.633 kişi okudu.
Kategori: Bilişim / Teknoloji, Yeni Girişim

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor