Gayrimenkulde Kadın Liderler Mentor-Menti Programı Başvuruları Başlıyor

Gayrimenkulde Kadın Liderler Platformu, gayrimenkul sektöründe kadın istihdamının arttırılmasına katkı sağlamak üzere mentor-menti programı başlatıyor. Detaylar haberimizde..

Gayrimenkulde Kadın Liderler Platformu, gayrimenkul sektöründe kadın istihdamının arttırılmasına katkı sağlamak üzere mentor-menti programı başlatıyor. Programa, sektörde kariyerini geliştirmek isteyen, mesleğe ara verip dönmek isteyen, iş hayatında 5-10 yıl arası tecrübesi olan ve sektörde kendi işini kurmak isteyen kadın çalışanlar başvurabilecek.

Türkiye’de gayrimenkul sektöründe çalışan kadınlara yönelik olarak ilk kez yapılan ‘Gayrimenkulde Kadın Araştırması’ sonuçları, sektör kadınlarının 36 yaşında genç bir profile sahip, yüksek düzeyde eğitimli ve üst düzey yönetim kademelerinde görev almaya hazır olduklarını ortaya çıkarmıştı.

Mentorluk Programı, Sektörde Kadın İstihdamını Arttırmayı Amaçlıyor

Sektör çalışanı kadınların sesi olmak üzere yola çıktıklarını ifade eden Gayrimenkulde Kadın Liderler Platformu Danışma Kurulu Başkanı Av. Pınar Ersin Kollu, "Gayrimenkulde Kadın Araştırması’nı yaptırmamızdaki amaç, gayrimenkul sektöründe çalışan kadınlarımızın profilini çizmek, sorunlarını ve ihtiyaçlarını belirlemek ve yol haritamızı çıkarmaktı. Artık kadınlarımızın neye ihtiyaçları olduğunu biliyoruz: Onlar sektöre liderlik etmeye hazırlar. Biz de platform üyesi iş kadınları olarak üzerimize düşen bu sorumluluğu, onlara kendi deneyimlerimizi aktaracağımız bir Mentorluk Programı başlatarak yerine getirmeye başlıyoruz. Aynı zamanda, sektörümüzde faliyet gösteren şirketlerin üst yönetiminde kadın sayısını ve etkinliğini arttırmayı hedefleyen ‘Yönetim Kurulunda Kadın’; sektörün diğer paydaşları ve sivil toplum kuruluşlarıyla ortak çalışmalar yapmayı hedefleyen ‘Dış İlişkiler’ gibi çalışma gruplarımız da projeler üretmek için yoğun bir hazırlık içerisindeler. Kadınlarımız iş dünyasında daha fazla söz sahibi olmalı. Gelişen, büyüyen Türkiyemizde, kadın yöneticilerin sayısının çok daha fazla olması gerekiyor." 

Yapılan değerlendirmeler sonrasında seçilen menti adayları, 6 ay süre ile devam edecek programa katılmaya hak kazanmış olacaklar. Program, sektörde çalışan kadınların varlığını ve etkinliğini arttırarak, iş yaşamlarında seslerini daha çok duyurmaları, çeşitli iş ortamlarında daha yoğun temsil edilmeleri ve kendi hayatlarının liderleri olmalarına destek olmayı amaçlıyor.

Menti başvuruları 23 Ekim – 3 Kasım 2017 tarihleri arasında www.dijitmo.net adresi üzerinden yapılabiliyor.

Haberimizi kadın okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor