Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gençler Memur Değil Girişimci Olun!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 Gençlik Şûrası’nda yaptığı konuşmada, "Gençlerimizden beklentimiz memur olmak ile değil girişimci olmak ile ilgilenmeleridir." dedi. Detaylar haberimizde..

Yahya Kemal Beyatlı Kongre Merkezi'nde düzenlenen 2023 Gençlik Şurası'na katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Gençlerimizden beklentimiz memur olmak ile değil girişimci olmak ile ilgilenmeleridir." dedi.

2023 Gençlik Şurası'nda “Siz siz oldun, gençliğinizi öldürmeyin. Bir tek gününüzü, bir tek saatinizi sakın ha, boşa geçirmeyin. Unutmayınız, bizim gençlik konusunda bir Kızıl Elmamız var. Biz, imanına, inancına sahip bir gençlik istiyoruz. Biz yerine gençleri bırakmayı düşünmeyenlerden olmadık. Vakti saati geldiğinde bu görevi sizler devralacaksınız. Sizler kendinize bir takım haklar lütfedilmesini beklemiyorsunuz. Sizlerin tek istediği fırsat kapısının aralanmasıdır. 2023 hedeflerimiz, 2053 ve 2071 vizyonlarımız, hepsi de sizin içindir. Bu fırsatları çok iyi değerlendirin.” ifadelerini kullanan  Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlere geleceğe yönelik öğütlerde bulundu.

Gençlere desteğini ömrü boyunca sürdüreceğini vurgulayan Erdoğan “Gençler, mücadeleden korkmayın kendinizi asla küçümsemeyin. Ben size güveniyorum damarlarınızda akan deli kanın hakkını vereceğinize inanıyorum. Ömrüm yettiğince, bu can, bu tende olduğu müddetçe yanınızda olmaya da devam edeceğim. Tabii bizler bu yola, koltuk sevdasıyla, makam sevdasıyla değil, hizmet sevdasıyla çıktık. Bunun için de biz, gençlerden korkan, gençlerden çekinen, yerine gençleri bırakmayı düşünmeyenlerden asla olmadık. Aziz milletimizin emaneti olan bu görevleri, vakti, saati geldiğinde sizler devralacaksınız” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında “Girişimcilik olmazsa olmazdır” diyen Erdoğan, “Gençlerimizden beklentimiz memur olmak ile değil girişimci olmak ile ilgilenmeleridir. Girişimcilik ise bazı kelimeleri art arda sıralamak değildir. İstediğiniz kadar inovasyon, girişimcilik ruhu, sinerji deyip durun yeterli bilgiye, çalışma azmine sahip değilseniz sonuç hüsran olur” ifadelerini kullandı. 

Gençlere çeşitli tavsiyelerde bulunmayı da ihmal etmeyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bize tuttuğunu koparan bir gençlik lazım. O gençliği de karşımda görüyorum. En az bir yabancı dil öğrenin. Sadece İngilizce değil mutlaka ikinci bir dili öğrenin.” diye konuştu.

Osmanlı döneminde bir akıncının, bir elçinin en az 6-7 dili iyi derecede bildiğini hayırlatan Cumhurbaşkanı, “Osmanlıcayı en azından yüzünden okumasını bilmeniz gerekiyor. Siz 600 yıllık kitaplarımıza, belgelerimize, kitabelerimize Fransız kalırsanız, Fransızca bilmeniz bir işe yaramaz” dedi.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor